Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Ultimul sondaj înainte de Referendum

brexit

Tabăra din Marea Britanie care susține rămânerea țării în Uniunea Europeană și-a recăpătat avansul față de tabăra „Out”, potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru ziarul The Times și aplicat respondenților care în trecut se declaraseră nehotărâți cu privire la ce decizie vor susține la Referendum.

Astfel, tabăra „In” ar conduce în preferințele britanicilor față de tabăra „Out”, cu 51% față de 49%.

Majoritatea sondajelor din ultima perioadă  situează cele două tabere la diferențe sensibile. Totuși, la casele de pariuri, tabăra „In” este cotată cu cele mai mari șanse de a ieși câștigătoare.

Prim-ministrul britanic David Cameron, totodată liderul taberei „In”, a făcut în ultimele zile mai multe apeluri către alegătorii mai în vârstă de a vota cu gândul că decizia lor va avea un impact major asupra vieții copiilor și nepoților lor. Premierul britanic și-a direcționat mesajele din ultimele zile către generația vârstnică deoarece reprezentanții acesteia sunt mai predispuși să facă parte din tabăra „Out”, în același timp prezența la vot din partea acestora așteptându-se să fie una ridicată.

Vremea de astăzi anunță mai multe surprize în Marea Britanie, fiind așteptate inundații și ploi torențiale locale. Aceste fenomene ar avantaja în principiu tabăra „Out”, ai cărei reprezentanți sunt mai deciși să iasă la vot, notează Washington Post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.