Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va achizitiona 14 avioane multirol invizibile F-35

simulator f16

Ministerul britanic al Apararii a anuntat marti ca a ajuns la un acord de principiu cu compania americana Lockheed Martin pentru o prima comanda de avioane multirol invizibile F-35, contractul urmând sa fie formalizat în saptamânile urmatoare, transmite AFP.

Marea Britanie va achizitiona în total 14 aparate de acest fel în urmatorii cinci ani, primele patru urmând sa fie livrate la jumatatea anului 2016. Armata britanica a optat pentru varianta F-35B, cu decolare si aterizare verticala.
F-35 este cel mai avansat avion multirol care va echipa în deceniile viitoare armatele Statelor Unite si ale unora dintre aliatii lor. Dar programul a fost întârziat din cauza numeroaselor probleme tehnice aparute la primele exemplare, iar costurile de productie au crescut cu 70% peste estimarile initiale, devenind cel mai costisitor proiect al Pentagonului. Companii britanice din sectorul apararii, precum BAE Systems si Rolls-Royce, au o contributie importanta în program.
O aparitie a avionului F-35 a fost planificata pentru editia din acest an a Salonului aeronautic de la Farnborough, dar aparatul a ramas la sol în Statele Unite din cauza unor probleme tehnice, care au fost rezolvate ulterior.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.