Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va constitui un fond pentru contracararea efectelor pierderii fondurilor europene

 Sajid Javid

Ministrul britanic de Finanțe, Sajid Javid, ar urma să anunțe constituirea unui fond de peste 16 miliarde de lire sterline pentru contracararea efectelor pierderii fondurilor europene după Brexit, informează site-ul agenției DPA preluat de mediafax.

Într-un interviu acordat vineri pentru The Daily Mail, ministrul a declarat că acest fond ar urma să finanțeze în următorii ani afacerile, universitățile și organizațiile non-guvernamentale care ar urma să fie afectate de pierderea finanțării europene.

Javid a promis acordarea a 4,3 miliarde de lire pentru aceste instituții în 2020 în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord pe 31 octombrie.

Ministrul nu a oferit detalii suplimentare în legătură cu acest fond.

În cadrul interviului, Sajid Javid a mai spus că un Brexit fără Acord pe 31 octombrie nu ar fi atât de rău precum renunțarea la ieșirea din Uniunea Europeană și a adăugat că renunțarea la Brexit ar afecta puternic societatea britanică.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.