Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va contribui cu 160 de milioane de lire sterline la dezvoltarea globală de vaccinuri

Agerpres - Reuters
vaccin protectie

Guvernul britanic va contribui cu 160 de milioane de lire sterline (191 de milioane de euro) pentru a accelera dezvoltarea la nivel global a vaccinurilor, precum cele împotriva COVID-19, au anunţat joi miniştrii britanici de Externe şi al Sănătăţii, Lizz Truss, respectiv Sajid Javid, relatează EFE.

Într-un comunicat emis de Foreign Office, Guvernul britanic a promis această sumă pentru a susţine activitatea Coaliţiei pentru Inovare în domeniul Pregătirii pentru Epidemii (Coalition for Epidemic Preparedness Innovation - CEPI), lansând totodată un apel pentru comunitatea internaţională, îndemnând-o să "intensifice şi să sprijine" acest efort "vital".

Comunicatul notează că noul coronavirus a demonstrat că "vaccinurile sunt o cale de ieşire din pandemie, salvând milioane de vieţi şi redând libertăţile", şi că fondurile anunţate "vor susţine activitatea CEPI pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor împotriva unor boli infecţioase mai letale, precum COVID-19, şi vor permite un acces echitabil la aceste vaccinuri la nivel global".

Marea Britanie a contribuit la susţinerea activităţii desfăşurate încă de la început de CEPI şi a furnizat 276 de milioane de lire (330 milioane de euro) din 2008, potrivit Agerpres.

Titulara Ministerului de Externe, Liz Truss, precizează în comunicat că cercetătorii britanici au fost pionieri în dezvoltarea de vaccinuri pentru eradicarea bolii COVID-19, fapt ce a salvat milioane de vieţi şi reprezentând un element cheie în restaurarea libertăţilor individuale.

Liz Truss a amintit totodată că Marea Britanie va fi gazda Summitului pentru pregătirea pandemiilor la nivel global (Global Pandemic Preparedness Summit), care se va desfăşura în perioada 7 - 8 martie, iar contribuţia de 191 de milioane de euro la fondurile CEPI va scurta timpul de dezvoltare a unui vaccin (o sută de zile) şi va impulsiona fabricarea de vaccinuri în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

La rândul lui, ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a subliniat că pandemia este "o provocare globală" şi că Marea Britanie, în calitate de lider global, este gata să ajute ţările cu venituri mai scăzute, deoarece "nimeni nu poate fi în siguranţă, cât timp întreaga lume nu este în siguranţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.