Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va inaugura două noi 'mega-laboratoare' de testare COVID-19 la începutul lui 2021

medlife.ro
test covid-19

Marea Britanie va inaugura la începutul lui 2021 două noi laboratoare care vor dubla capacitatea ţării de testare pentru COVID-19, a anunţat luni guvernul de la Londra, transmite Reuters.

Cele două noi 'mega-laboratoare', unul amplasat la Leamington Spa, lângă Birmingham (centrul Angliei), iar celălalt în Scoţia, vor creşte capacitatea actuală cu 600.000 de teste zilnic atunci când vor lucra cu toate resursele, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici cere DEMISIA președintelui Klaus Iohannis: ai rămas singura constantă de la Colectiv și până acum

'Nu am intrat în această criză având o industrie de diagnosticare semnificativă, dar am construit una, iar aceste două mega-laboratoare sunt un alt pas înainte', a subliniat ministrul sănătăţii, Matt Hancock.

Prim-ministrul Boris Johnson a promis în acest an un sistem naţional de testare şi urmărire 'fără egal la nivel mondial', dar organismul ştiinţific care consiliază guvernul a afirmat luna trecută că impactul acestui sistem asupra propagării coronavirusului a fost marginal.

Pe lângă testarea pentru COVID-19, noile laboratoare sunt destinate îmbunătăţirii capacităţii de diagnosticare a unor boli critice precum cancere, afecţiuni cardiovasculare şi metabolice.

Marea Britanie şi-a crescut capacitatea zilnică de testare pentru COVID-19 până la 500.000 de teste la sfârşitul lui octombrie, faţă de 100.000 la finalul lui aprilie.

Regatul Unit are cel mai negru bilanţ al pandemiei de COVID-19 din Europa, numărul deceselor trecând de 50.000 în cursul săptămânii trecute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.