Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie vrea acces la programele europene de cercetare ştiinţifică

publika.md

Marea Britanie solicită luni ca Bruxelles-ul să deblocheze accesul la programele europene de cercetare ştiinţifică pentru cercetătorii britanici, aşa cum este prevăzut în acordul comercial post-Brexit, informează AFP, conform Agerpres.

Acesta este mesajul pe care urmează să îl transmită secretarul de stat britanic pentru Europa, Leo Docherty, cu ocazia Adunării Parlamentare de parteneriat dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit, care are loc luni la Londra. Acest forum reuneşte membri ai parlamentului european şi ai celui britanic şi are misiunea de a monitoriza aplicarea acordului de comerţ şi cooperare care stabileşte regulile în relaţiile dintre cele două părţi după Brexit.

"Participarea Regatului Unit ar fi un câştig pentru Regatul Unit şi UE, dar Regatul Unit nu poate aştepta mai mult", va susţine Docherty, conform unor extrase din discursul său care au fost transmise presei. "Abordarea europeană duce la o incertitudine intolerabilă pentru cercetătorii noştri şi companiile noastre", va insista oficialul britanic.

Londra consideră că această întârzierea constitue o încălcare a acordului post-Brexit şi a iniţiat consultări oficiale cu Bruxelles-ul, conform prevederilor acordului privind soluţionarea litigiilor. Pe de altă parte, în discursul său, Leo Docherty va lăuda cooperarea dintre UE şi Marea Britanie în modul de reacţie la războiul lansat de Rusia în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.