Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea MIZĂ a vizitei lui Trump la Seul! Declarație explozivă a președintelui SUA: 'Coreea de Sud va cumpăra armament de MILIARDE de dolari'

Donald Trump

Coreea de Sud va cumpăra de la Statele Unite armament în valoare de "miliarde de dolari" pentru a face faţă ameninţărilor dinspre Coreea de Nord, dotată cu armă nucleară, a declarat marţi preşedintele american Donald Trump, citat de France Presse.

Aliat strategic al SUA şi găzduind un contingent de 28.500 de soldaţi american pe teritoriul său, Coreea de Sud va achiziţiona o cantitate importantă de armament american, "fie că acestea sunt avioane, fie că sunt rachete, indiferent despre ce este vorba", a declarat Trump în finalul întrevederii sale cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, la Seul, conform Agerpres.

Citește și: Liderul Phenianului iese la atac în ziua vizitei lui Trump la Seul

"Coreea de Sud va comanda contra a miliarde de dolari aceste echipamente. Pentru ei (sud-coreeni) este înţelept, iar pentru noi aceasta înseamnă locuri de muncă, o reducere a deficitului nostru comercial cu Coreea de Sud", a adăugat el.

La rândul său, preşedintele sud-coreean a confirmat achiziţiile prevăzute, "esenţiale" pentru Coreea de Sud, adăugând că Seulul şi-a dat acordul pentru începerea negocierilor privind cumpărarea de echipamente americane strategice pentru a consolida capacităţile de apărare ale ţării sale.

Trump a mai spus că SUA au fost de acord să suprime limita de greutate a ogivelor de pe rachetele balistice ale Coreei de Sud, pe fundalul unei puternice tensiuni cu vecinul său din Nord.

Conform acordului existent între cele două ţări, Seulul era autorizat să dezvolte ogive de până la 500 de kilograme pentru rachetele sale balistice.

Citește și: Începe DEZASTRUL în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită a luat decizia FĂRĂ PRECEDENT de a-și BOMBARDA propria ambasadă din Yemen

Cei doi aliaţi au ajuns la un "acord final" pentru a înlătura această restricţie, a subliniat la rândul său preşedintele sud-coreean.

"Am reafirmat de asemenea poziţia noastră care constă în a exercita maximum de presiune asupra Coreei de Nord şi de a impune sancţiuni împotriva sa până când aceasta va propune adevărate negocieri", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.