Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea SCHISMĂ în PSD: Liviu Dragnea, președinte! Victor Ponta pierde pe mâna Rovanei Plumb

ponta dragnea plumb

Mai mulţi membri ai Biroului Permanent Naţional al PSD, care au participat la şedinţa de miercuri, au dezvăluit ce s-a discutat în spatele uşilor închise. Chiar dacă Rovana Plumb este în continuare preşedinte interimar, Nicolae Bădălău, vicepreşedinte PSD, a declarat că dacă Liviu Dragnea ar candida, ar avea mai multe şane ca Plumb să câştige şefia partidului. Potrivit acestuia, Marian Oprişan, preşedintele CJ VRANCEA, dar şi Valeriu Zgonea şi-au manifestat la rândul său dorinţa de a se înscrie în cursă, în şedinţă. În plus, Bădălău nu este singurul care îi dă credit lui Dragnea: Ion Mocioalcă, vicepreşedinte PSD, a declarat la rândul său că Dragnea are şanse la şefia partidului, întrucât se bucură de susţinerea membrilor, dar trebuie să vadă "dacă el vrea să candideze''. Unitatea PSD pe care liderii partidului au tot declarat-o public este infirmată de relatările membrilor care au participat miercuri, la şedinţă, întrucât din mărturiile lor rezultă că de fapt, Dragnea ar fi susţinut de anumite tabere pentru şefia PSD, iar alegerea în unanimitate a Rovanei Plumb arată mai degrabă un compromis făcut de unii lideri:

Citește și: Laura Codruța Kovesi a lăsat PSD fără P(onta) și fără D(ragnea)! Urmează să fie eliminat S(ârbu)

Nicolae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu şi membru BPN, a precizat că este cea mai proastă soluţie pentru PSD să existe un singur candidat la şefia PSD, aşa cum a propus Ioan Rus în şedinţa de ieri. Acesta a mai susţinut că este o soluţie provizorie conducerea interimară, punctând că un Congres PSD este neapărat necesar.

Citește și: DRAMA Elenei Băsescu: O boală a desfigurat-o

''Vreau să vă spun că ieri i-a fost doar prelungit interimatul doamnei Plumb, până la şedinta CEX, de miercuri. Nu pot spune că există dispute, ci doar o competiție în partid. Cum este și normal. PSD este un partid viu, nu este partid care să aibă un sigur candidat la funcția de președinte sau președinte interimar. Mai ales, ieri și-au exprimat dorința de a candida mai mulți lideri: Marian Oprișan, Valeriu Zgonea, cel puțin asta au spus fiecare, în ședință. Totuși, nu știu cât se poate face merge cu interimatul acesta, pentru că este situație de provizorat. Eu cel puțin cred că este necsar să se organizeze un Congres în toamnă. Dacă Liviu Dragnea ar candida, eu cred că ar avea mai multă susținere ca Rovana Plumb. De fapt, există o logică și în acest interimat: se presupune că dacă o să organizezi Congresul, de fiecare dată o să ai și mai multe voturi pentru asta'', a susţinut Bădălău.

Citește și: Anunțul zilei pentru Liviu Dragnea vine de la ÎCCJ

Bădălău a explicat că există o problemă legată de statutul partidului, întrucât în mod real, funcţia de preşedinte interimar nu există. Acesta a mai dat de înţeles că nu a fost de acord cu propunerea lui Ioan Rus, motivând că ceate cea mai proastă soluţie pentru PSD să existe un singur candidat:

''Avem o problemă cu faptul că președintele interimar nu există în statut trebuie legiferată. A fost o propunere a lui Ioan Rus să mergem cu un singur candidat la CEXN. Dar nu a fost aprobată. Partidul asta are multi lideri valorosi: parlamenatri, lideri județeni. Chiar și doamna Andronescu este o varianta, daca mă intrebati pe mine. Cred că cel mai rău pentru PSD și pentru democrația din partid este să avem un singur candidat. Partidul asta și-a gasit meeu resurse să meargă înainte. La şedința CExn de miercuri cred ca va fi un vot secret, așa cum este și normal", a precizat acesta.

Citește și:  Prăpăd în urma lui Victor Ponta: Ce s-a descoperit în PSD după demisia sa

Ion Mociolacă, un alt vicepreşedinte PSD care a fost prezent la şedinţa BPN, a încercat să sugereze că de fapt, nu există divergenţe în partid, dar a afirmat că Dragnea are şanse să obţină postul de preşedinte de partid:

''Eu cred că nu trebuie să vă faceţi grijă pentru acest partid; PSD este un partid puternic, care are 40% în sondaje, care este la guvernare, care va candida la alegerile locale din 2016. Faptul că Victor Ponta s-a retras de la șefia PSD, nu trebuie să îngrijoreze: avem un președinte interimar, iar miercuri, in sedinta Cexn, se va stabili cine va conduce partidul până la viitoarele alegeri, de la Congres, care va avea loc fie în toamnă, fie, cel tarziu în iarna anului viitor. Eu vreau să vad dacă Liviu Dragnea vrea sa candideze. El poate să ajute partidul, mai ales prin spiritul organizatoric pe care il are şi prin susţinerea pe care o are in partid. Da, el are șanse la șefia partidului”, a spus Mocioalcă.

Ioan Chelaru, senator PSD, a declarat că el a participat la şedinţa PSD de miercuri, precizând că au fost şi opinii diferite pe anumite subiecte, dar a punctat că nu există o dezbinare, punctând că în final a fost aleasă Rovana Plumb pentru continuarea interimatului.

''Am fost la ședință, și vreau să vă spun că am vazut prin propriile mele simțuri ce s-a întâmplat acolo. Acolo sigur ca s-au discutat lucruri care țin de viitorul partidului, da vreau să subliniez că a fost o decizie în unanimitate ca Rovana Plumb să fie președinte interimar al PSD, până când va alea loc un nou Congres. Sigur că acolo au fost și anumite poziții diferite pe un anumit subiect, dar repet, decizia a fost cea luată, ca Rovana Plumb să fie președinte ineterimar. De fapt, acea dezbinare de care vorbește presa nu există. Iar ce a dat presa din ședință a fost un fel de 1000%, din 10%, cât s-a discutat. S-a amplificat foate mult', a spus senatorul.

Întrebat dacă a existat o discuție în care Ioan Rus i-a spus lui Ponta că va avea si al doilea picior rupt daca va pleca de la Guvern, aşa cum s-a vehiculat în presă, Ioan Chelaru a declarat: ”A fost o glumă, o discuţie aşa. La un moment dat, s-a pus problema dacă Victor Ponta ar pleca de la Guvern, sigur, din inițiativa sa, desigur, a premierului: Şi atunci i-a spus:”Mă, tu ai deja un picior cu probleme. Vrei să paţesti ceva şi la al doilea? Dar repet, a fost sub forma de gluma, a râs toată lumea.

Pe de altă parte, Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, nu a vrut să se pronunţe pe tema situaţiei din PSD: ''Imi cer scuze, dar nu vreau să fac comenatrii în această perioadă'', a replicat Dolineaschi, scrie realitatea.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.