Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAREA TEMERE a românilor din Regat, după Brexit: Ce li s-ar putea întâmpla

pixabay.com
brexit

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem de discriminare, dupa ce Regatul va iesi in mod oficial Uniunea Europeana. Premierul britanic Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol 50, al Tratatului de Constituire, pe in 29 martie, adica de miercuri intr-o saptamana - printr-o scrisoare oficiala trimisa Consiliului European. Atunci va incepe oficial un proces care va dura doi ani de zile. "Vom obtine cel mai bun acord posibil", a promis premierul May.

George Dragnea lucreaza ca frizer la un salon din estul Londrei, frecventat de multi romani. Conationalii privesc cu ingrijorare spre viitor, dupa ce britanicii au hotarat, prin referendum, ca vor sa paraseasca Uniunea Europeana. "Este greu. Foarte greu.", a spus George Dragnea.

Citește și: O femeie a făcut SEX ÎN PARCARE, în văzul tuturor, cu un bărbat ajuns inconștient: A fost ARESTATĂ, iar explicațiile sunt HALUCINANTE / VIDEO

Frizerul roman spune ca multi est-europeni se simteau oricum cetateni de mana a doua in Regatul Unit. "Tarile din Estul Europei sunt, in cea mai mare parte, foste state comuniste. Au culturi foarte diferite, stiluri de viata diferite. Spaniolii, italienii au trait in capitalism, la fel si britanicii.", a mai declarat George Dragnea, potrivit Stirileprotv.ro.

Daniela Neamtu lucreaza intr-un magazin cu produse romanesti din Londra. Cand a ajuns in Marea Britanie, in urma cu 5 ani, romanii si bulgarii, nou-intrati in Uniune, aveau nevoie de permise de lucru.

Citește și: Femeia acuzată de INCEST spune că va continua relația cu fiul ei, deși judecătorii i-au interzis

Daniela Neamtu, romanca din Marea Britanie:"Asta m-a facut sa ma simt inferioara celorlalti, sa ma simt discriminata. Se spun atatea despre romani. Dar nu suntem toti hoti si violatori."

Florina este angajata unei asociatii care ii ajuta pe imigranti sa isi cunoasca drepturile si vorbeste cu fiecare roman in parte.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

Florina Tudose, romanca din Marea Britanie: "Sunt ingrijorati ca, la finalul negocierilor pentru Brexit, nu se vor mai bucura de aceleasi drepturi ca cetatenii unor state precum Franta, Germania sau Spania. Sunt legi care ii interzic Regatului Unit sa negocieze cu fiecare stat membru in parte, dar nu stim sigur ca acestea vor fi respectate, fiind o situatie fara precedent."

Specialistii spun insa ca altele vor fi criteriile aplicate de britanici in viitor, in domeniul migratiei.

David Goodhart: "Nu vor fi create criterii de selectie pentru imigranti astfel incat sa ii discrimineze pe cei din Europa Centrala si de Est. Vor fi insa discriminati cei fara specializare, care vin in Regat sa ocupe locuri de munca ce nu necesita pregatire."

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Odata declansat procesul de iesire al Regatului Unit din Uniunea Europeana ar trebui sa se incheie peste doi ani, adica la finalul lunii martie, in 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.