Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele Bobby Charlton este condus pe ultimul drum de mii de fani la stadionul Old Trafford

skysport.com
sir bobby charlton

Mii de fani au întâmpinat luni, lângă stadionul Old Trafford, cortegiul funerar al fostului mare fotbalist al lui Manchester United, Bobby Charlton, care se îndrepta spre catedrala din Manchester pentru o ceremonie privată, informează Reuters.

Campion mondial cu naţionala Angliei şi unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui United, Charlton a murit pe 21 octombrie la vârsta de 86 de ani, potrivit Agerpres.

Fostul antrenor al lui United, Alex Ferguson, foştii jucători Andy Cole şi Paul Scholes, selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, prinţul William şi preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, au fost câţiva dintre primii sosiţi printre cei aproximativ 1.000 de invitaţi la catedrală pentru slujbă.

Procesiunea a trecut prin faţa statuii ''sfintei treimi'', unde Charlton este imortalizat alături de Denis Law şi George Best.

Charlton a jucat timp de 17 ani pentru clubul Manchester United, purtând tricoul acestei echipe în 745 de partide şi reuşind să marcheze 247 de goluri, un record pentru un atacant al clubului. A câştigat titluri de campion în 1965 şi 1967, dar performanţa sa majoră la nivel de club a fost câştigarea Cupei Campionilor Europeni în 29 mai 1968, învingând în finala găzduită de Wembley echipa portugheză Benfica Lisabona cu scorul de 4-1, două dintre goluri (minutele 53 şi 99) fiind marcate de el.

Harry Maguire, Jonny Evans, Tom Heaton şi Luke Shaw sunt printre actualii fotbalişti ai lui United aşteptaţi la ceremonia privată, mulţi jucători fiind absenţi din cauza convocărilor la echipele naţionale. Actualul antrenor Erik ten Hag nu a putut participa din cauza unui angajament din Olanda.

La ceremonie sunt aşteptate omagii din partea directorului executiv al lui United, David Gill, a fostului director executiv al fundaţiei Manchester United, John Shiels, şi un omagiu personal din partea familiei lui Charlton.

Imnurile urmau să includă "Abide With Me", care este cântat în mod tradiţional înainte de finala Cupei Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.