Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique a fost câștigat de 'La Jauria', regizat de columbianul Andrès Ramirez Pulido

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique, dedicat tinerelor talente, i-a fost atribuit, miercuri, la Cannes, columbianului Andrès Ramirez Pulido pentru "La Jauria", despre cercul vicios al violenţei în această ţară din America de Sud, scrie AFP, citat de news.ro.

"La Jauria" creionează cotdianul tinerilor infractori şi criminali cărora un educator, Alvaro, încearcă să le dea o şansă prin intermediul unei terapii de grup într-o casă abandonată din centrul pădurii tropicale. În atmosfera umedă şi asfixianta a pădurii columbiene, „reeducarea” tinerilor seamănă mai mult cu închisoarea decât cu o cale de ieşire către viitor.

Andrès Ramirez Pulido, 32 de ani, a avut deja două scurtmetraje selecţionate şi premiate la mai multe festivaluri internaţionale.

"Am vrut să mă axez mult pe imagine, în limba cinematografiei, pentru a arăta violenţa", a explicat el, într-un interviu pentru AFP la Cannes.

În toate filmele sale, regizorul pune la îndoială figura tatălui: absenţa sa sau prezenţa sa nocivă, de care personajele suferă în permanenţă.

Premiul "French Touch" a fost decernat filmului "Aftersun", realizat de britanica Charlotte Wells, despre relaţia dintre o fiică şi tatăl ei.

Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation a fost atribuit Zeldei Samson, tânăra eroină din "Dalva", regizat de franceza Emmanuelle Nicot. La 12 ani, Alva este smulsă brusc din braţele tatălui care a ţinut-o întotdeauna captivă.

Prix Découverte Leitz Cine du court métrage a fost atribuit "Ice Merchants" al portughezului Joao Gonzalez, un film fără dialog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.