Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, anulat a doua oară la rând - Şi grand prix-ul de MotoGP a fost anulat

formula1.com
formula 1 ferrari

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC, potrivit news.ro.

Cursa australiană, care de obicei deschidea sezonul în luna martie, pe circuitul Albert Park, a fost iniţial amânată pentru 21 noiembrie.

Aceeaşi soartă o are şi Marele Premiu de Moto GP, care urma să aibă loc la 24 octombrie.

Paul Little, preşedintele Corporaţiei Marelui Premiu al Australiei, a declarat că este "profund dezamăgit" de această situaţie.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

"Apreciem provocarea cu care se confruntă Australia privind restricţiile actuale de călătorie internaţională şi importanţa vaccinărilor”, a spus el.

Regulile australiene de intrare în ţară impun vizitatorilor să efectueze o carantină de 14 zile, o condiţie preconizată să fie în vigoare cel puţin până la sfârşitul anului.

Organizatorii evenimentului au vorbit de "restricţii şi provocări logistice legate de pandemia Covid-19 în curs", pentru a motiva anularea cursei.

Şeful Formulei 1, Stefano Domenicali, spune că un sezon cu 23 de curse este încă posibil în ciuda anulării, etapei australiene.

"Deşi este dezamăgitor că nu vom concura în Australia în acest sezon, suntem încrezători că vom putea oferi un sezon de 23 de curse în 2021 şi avem o serie de opţiuni de urmat", a spus el.

Etapa australiană a Campionatului Mondial de MotoGP, programată să aibă loc la Phillip Island, a fost anulată tot pentru al doilea an succesiv.

"Pandemia în curs de desfăşurare şi complicaţiile de călătorie şi restricţiile logistice înseamnă că nu a fost posibilă confirmarea viabilităţii evenimentului în acest moment şi, prin urmare, nu va fi inclus în calendarul 2021", au anunţat organizatorii, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.