Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele regret al fostului vicepreşedinte al Statelor Unite, Joe Biden

Joe Biden

Atunci când fostul vicepreşedinte al Statelor Unite, Joe Biden, a renunţat să candideze la învestitura democrată în toamna lui 2015, a avut imediat un regret: că nu va deveni niciodată preşedintele care a pus capăt cancerului, aşa cum este cunoscută această boală, notează lapresse.ca, conform agerpres.ro

La acea dată, îşi pierduse de curând băiatul cel mare, Beau, stins din viaţă la vârsta de 46 de ani din cauza unei tumori cerebrale, şi ştia că nu are sufletul şi energia necesare pentru a se lansa în exigenta cursă. Greaua lui pierdere i-a încredinţat, totuşi, o misiune: să lupte împotriva cancerului, misiune imediat sprijinită de prietenul său Barack Obama.

Dezvăluire: 'Florian Coldea a condus România din 2007'


Cu un mesaj de speranţă, dar şi un apel la acţiune, Joe Biden s-a prezentat duminică în faţa mulţimii la Festivalul inovaţiei şi tehnologiei South By South West, la Austin, în Texas, pentru a prezenţa iniţiativa sa de luptă împotriva cancerului. 

"De ce am venit la South By South West? Pentru că unele dintre cele mai inovatoare spirite sunt acum în faţa mea", a declarat el, adăugând că i-ar plăcea ca aceşti creatori să îşi pună inteligenţa în profitul cauzei sale, şi "nu doar pentru trucuri amuzante".

Traian Băsescu, dezvăluire inedită despre Elena Udrea


"Generaţia voastră ar putea fi prima care să cunoască maladia cancerului ca una ce poate fi evitată şi tratată, şi nu ca pe o condamnare la moarte", a subliniat el, scrie lapresse.ca. 

Potrivit fostului vicepreşedinte, ştiinţa şi tehnologia au atins un punct de cotitură, iar soluţia este aproape, însă, consideră el, trebuie o colaborare mai strânsă între specialiştii din diferite discipline, trebuie puse în comun datele recoltate de pe lângă pacienţii din întreaga lume şi este nevoie de o mai bună administrare a studiilor clinice. 

Joe Biden şi-a mai exprimat speranţa că noua administraţie de la Washington va fi la fel de hotărâtă şi entuziastă în lupta împotriva cancerului, "ultima miză bipartizană care mai există în ţară". Cu emoţie în glas, el a reamintit că liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a votat pentru ca un proiect de lege vizând accelerarea cercetărilor împotriva cancerului să poarte numele lui Beau Biden. 

"Nucleul republicanilor, democraţilor, Congresului este format din oameni buni, decenţi, onorabili. Sunt încrezător", a mai afirmat fostul vicepreşedinte american, citat de lapresse.ca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.