Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele secret al castraveților: dacă vei respecta această dată vei avea cămara plină

monitorulcj
castraveti

Dacă ești un pasionat al grădinăritului și te dedici cultivării de castraveți, este crucial să cunoști momentul potrivit pentru a planta semințele, pentru a-ți maximiza șansele de succes în sezonul de toamnă.

Prin urmare, în continuare îți vom oferi informații despre zilele ideale din luna iunie în care ar trebui să plantezi castraveții, astfel încât să obții murături perfecte, notează Playtech.

Cultivarea castraveților este un obiectiv realizabil chiar și pentru grădinarii fără experiență, deoarece aceste plante sunt relativ ușor de întreținut și prezintă puține probleme. Pe lângă aceasta, castraveții sunt o cultură atrăgătoare, cu lianele lor târâtoare și flori galbene strălucitoare.

Alegerea momentului potrivit pentru plantare este crucială, deoarece plantele trebuie să aibă suficient timp pentru a se dezvolta și a produce o recoltă de calitate. Dacă semințele de castraveți sunt plantate într-un moment nepotrivit, există riscul de a obține o recoltă slabă sau de a nu avea nicio germinare.

Semințele de castraveți pot necesita câteva săptămâni pentru a germina, așa că poți începe să le plantezi puțin mai devreme decât multe alte culturi, cum ar fi salata. De obicei, aceasta se întâmplă în martie sau aprilie, dar poate începe chiar din luna februarie într-o seră încălzită.

În cazul nostru, conform specialiștilor, zilele ideale din luna iunie pentru a planta castraveți pentru recolta de toamnă sunt între 10 și 20 iunie. Același interval de timp se aplică și culturilor de mărar sau fasole verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.