Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mareşalul Khalifa Haftar îndeamnă să li se administreze o lecţie şi mai dură rivalilor săi, în bătălia pentru Tripoli

ABC News
Khalifa Haftar

Mareşalul Khalifa Haftar, lansat în cucerirea oraşului Tripoli, a adresat un apel trupelor sale, duminică seară, cu ocazia Ramadanului, "să administreze o lecţie şi mai dură" forţelor care apără capitala Libiei şi Guvernului de uniune naţională (GNA), relatează AFP potrivit Agerpres.

După o înaintare rapidă cu ocazia lansării ofensivei la 4 aprilie, trupele sale din autoproclamata Armată naţională libiană (ANL) au fost oprite la porţile oraşului de forţele fidele GNA, printre care miliţiile armate din oraşul Misrata. De peste o lună se desfăşoară lupte la sud de oraş, precum şi la periferia sudică a capitalei.

Omul forte din estul Libiei a adresat oficial instrucţiuni trupelor sale într-un mesaj citit de un purtător de cuvânt al ANL, generalul Ahmad al-Mesmari, şi difuzat seara târziu, la câteva ore după începutul "lunii binecuvântate a Ramadanului, luna jihadului", războiul sfânt.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după un apel al Misiunii de sprijin a ONU în Libia (UNSMIL) la "un armistiţiu umanitar de o săptămână care poate fi reînnoit", cu ocazia începutului Ramadanului.

De la 4 aprilie, luptele au făcut cel puţin 392 de morţi, 1.936 de răniţi şi peste 55.000 de deplasaţi, potrivit statisticilor ONU

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.