Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mareşalul Khalifa Haftar şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din Libia

ABC News
Khalifa Haftar

Mareşalul Khalifa Haftar şi-a anunţat marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din Libia, prevăzute să aibă loc la 24 decembrie, transmit Reuters şi AFP.

'Alegerile sunt singura cale de ieşire din criza gravă în care a intrat ţara noastră', a spus Haftar într-un discurs televizat de la Benghazi, fieful său.

'Îmi declar candidatura la alegerile prezidenţiale, nu pentru că alerg după putere, ci pentru a conduce poporul nostru în această perioadă crucială spre glorie, progres şi prosperitate', a adăugat el, potrivit Agerpres.

După discurs, urma să se prezinte la biroul din Benghazi al Autorităţii electorale pentru a-şi depune oficial candidatura.

La 22 septembrie, Haftar (77 de ani) s-a retras provizoriu de la conducerea autoproclamatei Armate naţionale libiene (ANL), aşa cum prevede legea electorală, spre a se putea prezenta la prezidenţiale.

Mareşalul, acuzat de adversari că vrea să instaureze o dictatură militară, încearcă să câştige puterea prin alegeri după eşecul răsunător al aventurii sale militare în 2019 la porţile capitalei Tripoli, sediul guvernului recunoscut de ONU.

Candidatura mareşalului Haftar, susţinut de actori regionali implicaţi în dosarul libian, precum Egipt şi Emiratele Arabe Unite, survine la două zile după cea a lui Saif al-Islam Gaddafi, fiul fostului dictator Muammar Gaddafi.

După căderea regimului Gaddafi în 2011, Libia este scena unor violenţe sângeroase şi a luptelor între puteri rivale în estul şi vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.