Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mareşalul libian Khalifa Haftar în turneu de 'urecheală' prin Europa: Joi 'omul forte' al Libiei şi-a primit criticile în Italia şi apoi în Franţa

ABC News
Khalifa Haftar

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte l-a primit joi dimineaţa la Roma pe mareşalul libian Khalifa Haftar, ''omul forte'' din estul Libiei care a lansat o ofensivă împotriva capitalei Tripoli, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

''A fost o întâlnire destul de lungă, un schimb lung de informaţii. I-am făcut cunoscută poziţia guvernului. Vrem o încetare a focului şi considerăm calea diplomatică drept unica soluţie'', a declarat Conte presei în marja unei alte întâlniri la mijlocul zilei.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Nimic nu s-a aflat înainte de trecerea lui Haftar prin Italia. Potrivit media italiene, Haftar urma să meargă apoi la Paris.

Marţi, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a anunţat că preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să se întâlnească cu Haftar.

Giuseppe Conte a declarat la rândul său săptămâna trecută că doreşte să se întâlnească cu responsabilul libian, după ce l-a primit pe premierul guvernului libian de uniune naţională (GNA), Fayez al-Sarraj, pe 7 mai la Roma.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

După mai bine de o lună de ofensivă, fără rezultate, a trupelor mareşalului Haftar pentru a cuceri Tripoli, situaţia din Libia pare să fie în impas, atât din punct de vedere militar, cât şi din punct de vedere politic.

Uniunea Europeană a condamnat luni ofensiva forţelor mareşalului Haftar, considerând-o drept o ameninţare pentru securitatea internaţională, şi a făcut apel la o încetare imediată a focului în Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.