Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Margaret Randall, poeta americană, distinsă cu premiul literar latino-american 'Dos Hemisferios'

Cea de-a 11-a ediţie a întâlnirii anuale a poeţilor 'Paralelo Cero', din Ecuador, o va recompensa cu premiul 'Dos Hemisferios' pe poeta americană Margaret Randall, pentru influenţa sa literară în întreaga Americă Latină, au informat luni organizatorii citaţi de EFE, potrivit agerpres.ro.

Poeţii chilian Omar Lara şi cubaneza Nancy Morejón vor fi de asemenea recompensaţi pentru scrierile lor.

Citește și: Răbufnire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan! ‘Nu se poate!’

Angel Editor, grupul organizator, a precizat într-un comunicat că înmânarea premiului scriitoarei americane va avea loc într-o ceremonie care se va desfăşura săptămâna viitoare la un teatru din Quito, implicat în activităţile literare ale grupului 'Paralelo Cero'.

"Această maximă distincţie va fi acordată cu prilejul întâlnirii care va avea loc între 7 şi 13 aprilie şi care va reuni peste 60 de poeţi din America Latină şi Europa", a precizat grupul organizator.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

Potrivit grupului, Margaret Randall, activistă socială şi politică, feministă, fotografă şi eseistă, este "o personalitate care a jucat un rol important în istoria Americilor şi în luptele sale sociale şi culturale".

Născută la 6 decembrie 1936 la New York, ea a făcut parte din mişcarea expresioniştilor abstracţi şi s-a alăturat aşa-numiţilor poeţi 'beat', precum Charles Olsen şi Joel Oppenheimer.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Primul scriitor distins cu premiul 'Dos Hemisferios' a fost poetul argentinian Juan Gelman, în 2013, urmat de poetul şi cantautorul Luis Eduardo Aute, în 2016 şi de poetul Antonio Gamoneda în 2017.

Întâlnirea internaţională a poeţilor Paralelo Cero a luat fiinţă în 2008, la propunerea lui Xavier Oquendo, editor, poet şi consilier cultural ecuadorian care a reuşit să transforme această întâlnire într-unul dintre festivalurile literare cele mai prestigioase din America Latină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.