Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini condamnă 'amestecul grosolan al politicului în Educație!'

facebook.com
Maria Grapini

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), prin vocea europarlamentarului umanist Maria Grapini, condamnă ferm schimbarea discreționară, fără evaluarea indicatorilor de performanță, fără organizarea unui concurs și fără demararea unui dialog cu comitetele elevilor, respectiv, al părinților, a directorilor de școli de către Inspectoratele Școlare.

Școala nu trebuie să fie un teritoriu al disputelor politice și al unor numiri pe criterii ce exclud competența. Creșterea calității actului educațional trebuie să devină o prioritate pentru factorul politic, mai ales în condițiile unei pandemii necruțătoare care a afectat sistemul educațional.

„Schimbarea directorilor de școli, în timpul unui an școlar, în timp de criză și fără a se dialoga cu corpul profesoral, comitetul elevilor și cel al părinților, fără criterii de profesionalism și fără organizarea unui concurs, reprezintă un amestec grosolan al politicului în Educație! Ca europarlamentar, susțin că Educația trebuie să aibă la bază doar criterii de calitate și eficiență! Condamn acest demers politic și solicit ministrului Educației și premierului să oprească aceste demersuri ale Inspectoratelor Școlare!”, a precizat Maria Grapini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.