Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini, scrisoare deschisă către ministrul Adrian Oros: Cum veți putea susține micii producători autohtoni, având în vedere cele mai noi modificări legis

Maria Grapini

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a trimis o scrisoare deschisă ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, privind o serie recentă de modificări legislative, care dezavantajează micii producători români și avantajează produsele din import.

Întrebarea-cheie adresată de Maria Grapini este cum vor fi susținuți acești mici producători autohtoni, în contextul noilor reglementări legale?

„Cum considerați că veți putea susține micii producători autohtoni, având în vedere modificările legislative care sunt în detrimentul acestora și avantajează produsele din import, care nu se evidențiază prin calitate superioară, dar subvențiile și politicile agricole din țările de origine fac ca prețul la raft să fie mai accesibil?”, întreabă Maria Grapini în scrisoarea deschisă.

Modificările legislative la care se face referire sunt cele legate de afișarea originii produselor românești, eliminarea obligativității comercianților de a aloca spații distincte la raft pentru produsele românești, precum și achiziționarea a cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft, pentru anumite produse provenite din „lanțul alimentar scurt”.

Scrisoarea poate fi citită în întregime pe https://ppusl.ro/maria-grapini-a-trimis-o-scrisoare-deschisa-catre-ministrul-agriculturii-si-dezvoltarii-rurale/ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.