Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Soţkova, suspendată zece ani de Federaţia rusă de patinaj artistic pentru încălcarea regulamentului antidoping

Icehq.com.au
patinaj artistic patinatoare

Federaţia rusă de patinaj artistic a anunţat miercuri suspendarea Mariei Soţkova pe o perioadă de zece ani ca urmare a încălcării regulamentului antidoping, scrie Reuters.

Federaţia a indicat că suspendarea patinatoarei va fi valabilă până în aprilie 2030, potrivit unor informaţii aceasta fiind învinuită anul trecut că a depus un document fals pentru a justifica utilizarea unei substanţe interzise, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

În vara anului trecut, Maria Soţkova (20 ani) anunţa că se retrage din sportul profesionist invocând probleme de sănătate.

Soţkova a făcut atunci anunţul pe contul său de Instagram unde a explicat că după o serie de insuccese a început să acuze probleme de sănătate care au obligat-o în final să ia ''decizia dificilă'' de a abandona patinajul.

Aceste insuccese, scria Soţkova, au împiedicat-o să continue lupta, ''în ciuda dorinţei sale de a face acest lucru'', iar apoi ''a concluzionat că acesta este sfârşitul''.

Sportiva menţiona la acea vreme că nici sprijinul psihologic nu a ajutat-o la restabilirea echilibrului.

''Mi se rupe sufletul. Îmi revizuiesc viaţa cu lacrimi în ochi şi îmi amintesc de oamenii care au crezut în mine, mi-au dat putere, iubire şi mi-au dedicat timpul lor, îmi voi aminti mereu de ei'', spunea patinatoarea.

În timpul carierei sale sportive, Soţkova a ocupat de două ori locul 4 la Campionatul European de patinaj artistic şi de două ori a terminat pe locul 8 la Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.