Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Tănase, Amalia Rodrigues, Edith Piaf, o triadă de aur propusă de România la Sărbătoarea Francofoniei de la Lisabona

Marele fadist Paulo Braganca va susţine concertul "Edith.Amalia.Maria" în cadrul Sărbătorii Francofoniei care va avea loc în data de 23 martie, la Cineteatro Capitołlio. Concertul este organizat de ICR Lisabona, în colaborare cu Ambasada României în Republica Portugheză, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

După ce ne-a încântat cu vocea sa în 2018, la festivalul "Cerbul de Aur" de la Braşov, într-un concert în care a reluat piesa "Lume, lume" a Mariei Tănase, Paulo Braganca reînnoieşte cu ocazia Sărbătorii Francofoniei de la Lisabona provocarea de a cânta piese ale legendarei cântăreţe din România, interpretând noi piese din repertoriul acesteia, conform unui comunicat de presă difuzat de ICR Lisabona.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

"Până când nu te iubeam" şi "Cine iubeşte şi lasă", piese devenite iconice graţie intepretării "Măiastrei", vor fi cântate de Paulo Braganca împreună cu piese din repertoriul Amaliei Rodrigues şi al marii Edith Piaf propunând astfel, în manieră proprie, desenul unui Panteon sui generis al cântecului european.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare .

Sărbătoarea Francofoniei a devenit o sărbătoare populară în Lisabona şi reuneşte în acest an concerte şi spectacole de dans propuse de 14 ţări (Andorra, Argentina, Belgia, Canada, Coasta de Fildeş, Egipt, Elveţia, Franţa, Georgia, Luxemburg, Maroc, România, Senegal şi Tunisia), autorităţi locale şi numeroase organizaţii şi asociaţii. În acest cadru, concertul lui Paulo Braganca se conturează ca un moment de vârf al manifestării.

România va fi prezentă în cadrul Sărbătorii Francofoniei şi cu un stand propriu, cu materiale de informare, în cadrul Village Francophone, organizat în data de 23 martie, la Cineteatro Capitollio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.