Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, despre expulzarea șefului Sputnik: Maia Sandu distruge statalitatea Moldovei pentru că este cetățean al României

rador
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, încearcă să prezinte expulzarea șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov, drept încă un pas al autorităților de la Chișinău spre distrugerea statalității R. Moldova. Aceasta a lansat noi acuzații la adresa președintelui Maia Sandu și a afirmat că nimeni nu a mai încălcat atâtea legi ale R. Moldova ca guvernarea PAS, conform deschide.md.

Nu este o acțiune unică, ci o verigă din lanțul atitudinii inadecvate actualelor autorități moldovenești față de principiile democrației. Ei pur și simplu nu înțeleg ce înseamnă asta. Ei nu înțeleg ce înseamnă libertatea de exprimare, drepturile și libertățile jurnaliștilor. Da, ei au învățat să scrie și să vorbească despre aceste principii, dar nu pot să opereze cu ele, nu le pot pune în practică. Vreau să vă amintesc despre închidere posturilor rusești, reținerea sau interdicția de intrare aplicată pentru politologi, observatori, experți, care tot au legături cu mass media. Aceste acțiuni reprezintă o epurare a spațiului informațional” a declarat Zaharova.

Aceasta și-a continuat tirada afirmând că, astfel, președintele Maia Sandu vrea să distrugă statalitatea și suveranitatea R. Moldova.

Este o încălcare a legislației moldovenești, dar nu cred că merită să mai repet asta, pentru că regimul Sandu a încălcat atâtea legi proprii. Proprii nu pentru că le-a privatizat sau le-a scris, dar pentru că R. Moldova este, oarecum, țara ei. Pe de altă parte, despre ce țară a sa putem vorbi, când ea are pașaport românesc. Nici nu mai știu cine a mai încălcat atâtea legi ale țării sale câte a încălcat ea. De asemenea, regimul ei a încălcat și acordurile internaționale. Acțiunile date fac parte dintr-un proces în desfășurare, care se numește distrugerea suveranității R. Moldova, iar pentru asta trebuie să distrugă toate instituțiile statului. Din această cauză, ei lovesc în sursele mass media care a putea să prezinte un tablou obiectiv a situației în desfășurare. Pentru ce-i trebuie Maiei Sandu distrugerea statalității R. Moldova? E clar de ce, dacă ne aducem aminte că este cetățeană a României” a sugerat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al MID-ului a mai încercat să prezinte, în acest context, declarațiile politicienilor și jurnaliștilor moldoveni finanțați de Moscova drept poziție a cetățenilor R. Moldova și a acuzat că alegerile la noi se desfășoară doar pe hârtie.

Și eu nu prezint doar poziția Rusiei. Despre asta vorbesc oamenii, politologii, experții din interiorul R. Moldova. Dar ei nu au nicio autoritate, pentru că acolo nu-i nicio democrație, este imposibilă delegarea atribuțiilor pentru înfăptuire a dorinței poporului anume din cauza regimului Sandu. Pe hârtie au și alegeri, și proceduri electorale, dar în realitate nimic din cele menționate nu există, toate procesele sunt blocate. De aceea, eu cred că nemulțumirea moldovenilor este, mi se pare, evidentă pentru toți. Și când auzim din partea regimului Sandu că aceste porniri sunt provocate din exterior, devine amuzant” a conchis Zaharova.

Șeful Sputnik Moldova, cetățeanul Federației Ruse Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pe un termen de 10 ani, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație. În acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul statului nostru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.