Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova: hotărârea CE privind drepturile omului în Crimeea reprezintă un atentat la integritatea teritorială a Federației Rusie

vestidinrusia.ro
maria zaharova

Rusia consideră hotărârea Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei (CE) privind drepturile omului în Crimeea drept un atentat la integritatea sa teritorială și nu o recunoaște nici măcar în calitate de recomandare, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

”Nu putem să nu considerăm acest verdict drept un atentat la integritatea teritorială a Federației Rusie. Consiliul Europei a depășit o linie, creând, prin propria decizie, un obstacol artificial pentru ca organizația să-și desfășoare activitatea în condiții normale pe teritoriul acestor subiecte ale Federației Ruse. Hotărârile Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei au un caracter strict consultativ, iar această decizie noi nu o recunoaștem nici măcar în calitate de recomandare”, a spus ea.

Aprobând proiectul ucrainean de hotărâre a Comitetului de Miniștri al CE, țările UE au abuzat din nou de majoritatea de care dispun în acest organism, a arătat Zaharova. ”Nu văd sensul unei analize detaliate a acestui set de afirmații false și acuzații absurde la adresa țării noastre, toate aceste șabloane despre presupusa ocupație, discriminare a tătarilor și ucrainenilor din Crimeea – toate acestea sunt bine cunoscute, toate acestea sunt prelucrate în mod regulat de partenerii noștri, dar în același timp nu au nici o legătură cu situația reală din Crimeea rusă”, a adăugat diplomata și a subliniat că, astfel, Uniunea Europeană a mai făcut un pas pe calea escaladării relațiilor cu Rusia.

Zaharova a arătat că instituțiile de la Strasbourg ”se folosesc într-un mod tot mai nerușinat de majoritatea occidentală” în cadrul politicii de descurajare a Rusiei, ceea ce provoacă Consilliului Europei daune ireparabile și subminează autoritatea acestuia și perspectivele menținerii ca organizație europeană. ”Nu o dată am făcut apel la colegii occidentali să renunțe la standardele duble, să înceteze să mai închidă ochii la problemele reale, ce reclamă reacții din partea CE, dar ei preferă pur și simplu să nu observe blocada apei în Crimeea, spre exemplu, sau alte crime umanitare ale autorităților de la Kiev, se consideră îndreptățiți să supună populația Crimeei unei discriminări colelctive pentru alegerea făcuă în 2014 în favoarea reunificării cu Rusia”, a continuat ea. Dacă locuitorii Crimeei sunt victime ale ocupației, așa cum afirmă hotărârea respectivei structuri, de ce sunt tot ei pedepsiți, prin introducerea de restricții economice și de viză? Este o întrebare retorică sau doar impas într-o astfel de ideologie, impusă instituțiilor europene de către ”fratele mai mare”.

La 11 mai, Comitetul de miniștri al CE a adoptat, în cadrul reuniunii dedicate drepturilor omului, o hotărâre privind Crimeea și unde, în pofida situației reale a lucrurilor, se vorbește despre o înrăutățire a situației privind respectarea depturilor omului în această regiune după reunificarea cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.