Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova o atacă pe Maia Sandu: Se ocupă de eroizarea colaboratorilor și naziștilor români

rador
Maria Zaharova

Hoțul strigă hoții! Regimul de la Moscova acuză Chișinăul de propagandă, sugerând că autoritățile R. Moldova ar fi închis toate sursele mass-media de opoziție și ar încerca să pună bețe în roate folosirii limbii ruse. Declarațiile deocheate au fost făcute de portavocea MID-ului rusesc, Maria Zaharova, în conferința săptămânală de presă, conform deschide.md.

”Crește cooperarea R. Moldova cu NATO, se discută activ statutul de neutralitate din Constituția lor, iar președintele Maia Sandu, într-un interviu acordat pentru Politico pe 20 ianuarie, a pomenit despre o discuție serioasă privind modificarea acestui statut și aderarea la o alianță militară. Despre ce fel de discuții serioase poate fi vorba, doamnă Sandu, în contextul în care ați închis toate sursele mass-media? Dacă sunt surse mass-media, pot exista și discuții, dar dacă le închideți la pachet pe cele care dau oamenilor posibilitatea să își exprime punctul lor de vedere, aceasta nu este discuție, este propagandă” a declarat Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova acuză Chișinăul că ar încălca libertatea presei, însă omite faptul că autoritățile ruse au interzis joi de facto site-ul de ştiri Meduza prin clasificarea ca ”organizaţie indezirabilă”.

De asemenea, în toamna anului trecut a mai fost închisă și publicația Novaia Gazeta, condusă de redactorul-șef Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2021.

Totodată, sursele media și bloggerii de opoziție din Rusia sunt stigmatizați, fiind numiți ”inoaghentî” sau agenți străini.

”În interiorul R. Moldova, conducerea luptă cu formațiunile politice care pledează pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia, pune bețe în roate folosirii limbii ruse, curăță spațiul informational de presa rusă și vorbitoare de limbă rusă, se ocupă de eroizarea colaboratorilor și naziștilor români” a mai declarat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MID-ului de la Moscova acuză Chișinăul că ar curăța spațiul informațional de presa în limba rusă, în contextul în care practic toate sursele mass-media din R. Moldova au și versiuni ale site-urilor în limba rusă, iar televiziunile, în marea lor majoritate, prezintă știrile atât în română, cât și în rusă.

În același timp, Zaharova amenință voalat R. Moldova cu repetarea scenariului ucrainean, acuzând Chișinăul că merge pe același drum ”dictat de curatorii occidentali” ca și Kievul.

”În esență, ei repetă drumul pe care, la comanda curatorilor occidentali, au mers anterior țările baltice și Ucraina. Astfel de acțiuni ale Chișinăului oficial ne provoacă o profundă îngrijorare și afectează negativ relațiile noastre bilaterale. Noi îi avertizăm în repetate rânduri că linia aleasă este construită exclusiv în conformitate cu dorințele Occidentului colectiv și nu corespunde intereselor cetățenilor moldoveni. Occidentului nu-i pasă de poporul moldovenesc sau de cel ucrainean” a mai spus Zaharova.

La final, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse a declarat că, în ciuda tendințelor negative din politica externă și internă a Chișinăului, nu se vorbește despre o încetare completă a interacțiunii cu R. Moldova.

”Rusia este deschisă pentru o cooperare deschisă, pragmatică cu Moldova. Ne leagă o istorie și cultură bogată cu poporul moldovenesc. Acest lucru ar răspunde atât intereselor Moldovei însăși, cât și ale cetățenilor săi” a conchis Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.