Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, o nouă nemulțumire față de Chișinău! 'O astfel de direcție antirusească nu este sprijinită în cercurile largi ale societății din Moldova'

Maria Zaharova, o nouă nemulțumire față de Chișinău! Reprezentanta MID-ului rusesc reacționează la decizia autorităților de frontieră ale Republicii Moldova de a interzice intrarea în țară pentru șeful republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov. Zaharova califică acest gest drept unul neprietenos în raport cu Tatarstan și Găgăuzia, precum și față de Federația Rusă. Oficialul de la Moscova nu a ezitat nici de data aceasta să spună ce trebuie să facă autoritățile de la Chișinău, conform deschide.md.

„Calificăm decizia autorităților moldovenești drept încă un pas neprietenos în raport nu doar cu Tatarstan și Găgăuzia, ci și cu Rusia. Acesta este direcționat spre zădărnicirea tradiționalelor relații strânse între regiunile țărilor noastre. Sunt sigură că o astfel de direcție antirusească nu este sprijinită în cercurile largi ale societății din Moldova”, a menționat Maria Zaharova.

Zaharova confirmă faptul că Minnihanov se afla în fruntea unei delegații rusești care urma să ajungă în Găgăuzia la congresul diplomației „Prietenia popoarelor 2023”.

Totodată, oficialul rus nu a ezitat să vină cu sfaturi și recomandări pentru autoritățile de la Chișinău care nu își doresc imixtiuni în treburile interne.

„Îndemnăm Chișinăul să țină cont de interesele cetățenilor și să nu împiedice dezvoltarea contactelor între oameni și a relațiilor interregionale cu Rusia”, a mai spus Zaharova.

Amintim că în dimineața zilei autoritățile de frontieră ale R.Moldova au interzis intrarea în R.Moldova a șefului republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov. Deranjat de această situație, oficialul rus a menționat la plecare din R.Moldova că a fost declarat persona non grata de către autoritățile moldovenești.

Poliția de Frontieră respinge declarațiile oficialului rus, precizând că lui Minnihanov i-a fost refuzată intrarea în R.Moldova și i s-a făcut solicitarea să nu se implice în treburile interne ale R.Moldova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.