Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova sare în barca Chinei: Moscova salută dorința Beijingului de a juca un rol pozitiv în rezolvarea crizei ucrainene

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Moscova salută dorința Beijingului de a juca un rol pozitiv în rezolvarea crizei ucrainene, a declarat, miercuri, în timpul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, anunță Tass, potrivit Rador.

"Salutăm disponibilitatea Chinei de a juca un rol pozitiv în soluționarea crizei ucrainene, dar, în același timp, vedem clar că regimul de la Kiev nu este pregătit pentru acțiuni independente, nu își poate permite asta și nu este un jucător independent pe arena internațională" - a subliniat diplomatul rus, după încheierea întâlnirii ministrului de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cu șeful biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist din China, membrul Biroului Politic Wang Yi.

Moscova este recunoscătoare părții chineze pentru poziția sa echilibrată consecventă

După cum a subliniat Zaharova, "confirmarea clară" a acestui lucru este retragerea Ucrainei din procesul de negociere, la ordinul curatorilor săi și consolidarea acestei decizii la nivel legislativ. În același timp, reprezentantul MAE rus a subliniat separat că Moscova este recunoscătoare părții chineze pentru "poziția sa echilibrată consecventă" față de criza ucraineană.

"Wang Yi și colegii săi au subliniat, în repetate rânduri, că actualul conflict este în mare parte rezultatul unei politici pe termen lung a Occidentului colectiv" - a continuat ea. "Forțele din afară, care încearcă să obţină avantaje din această criză, trebuie să țină cont de preocupările tuturor părților în domeniul securității" - a spus Zaharova.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.