Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova 'se jură' că nu Rusia se implică în alegerile din Republica Moldova ci Maia Sandu

rador
Maria Zaharova

Moscova vine cu o reacție la acuzațiile președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, precum că Rusia încearcă să influențeze procesele democratice de la Chișinău și să se implice în alegeri. Potrivit purtătorului de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, autoritățile moldovene se fac vinovate de toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova, întrucât urmează cursul anti-rusesc ”impus de Occident”, conform deschide.md.

O declarație venită la țanc a Maiei Sandu. A formulat foarte corect problemele cu care se confruntă R. Moldova în prezent. O formulare foarte clară, corectă și de anvergură a problematicii. Pur și simplu nu a acuzat pe cine trebuie. Singurii vinovați de aceste probleme sunt ea și cercul ei apropiat” a declarat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova a subliniat că autoritățile de la Chișinău promovează interesele Occidentului.

Este clar că în spatele lor se află Occidentul. Este clar, că este vorba despre o influență colosală. Este clar că oamenii infiltrați în viața politică a R. Moldova au cu toții pașapoarte ale altor țări, promovează interesele altor țări, în afara celor ale R. Moldova. Aceasta este realitatea. Maia Sandu a formulat bine aceste probleme, însă a uitat să spună că ea se face responsabilă de influențarea proceselor democratice și implicarea în alegeri. Chișinăul continuă să urmeze docil cursul anti-rusesc prescris de sponsorii săi occidentali” a conchis Zaharova.

Săptămâna trecută, președintele Maia Sandu a declarat într-un interviu pentru CNN că este foarte clar că Rusia va continua să fie o amenințare și o mare sursă de instabilitate pentru mulți ani de acum înainte. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este singura cale prin care democrația poate fi salvată, a subliniat ea, notând și că președintele Rusiei vrea ca țările din regiune să trăiască în sărăcie și fără democrație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.