Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zakharova: 'Recentele sancțiuni împotriva Rusiei vor exacerba problemele din cadrul UE'

Cel mai recent pachet de sancțiuni al Uniunii Europene (UE) împotriva Rusiei nu va face decât să agraveze problemele din interiorul blocului, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Liderii UE au convenit săptămâna aceasta să acorde finanțări în sumă de 18 miliarde de euro Ucrainei anul viitor și au institui la adresa Moscovei al nouălea pachet de sancțiuni, incluzând pe o listă neagră alte aproape 200 de persoane și interzicând investiții în industria minieră a Rusiei, printre ale măsuri, informează Reuters, citată de Rador.

"Actualul pachet" va avea același efect ca toate celelalte anterioare – exacerbarea problemelor socio-economice în Uniunea Europeană însăși –, a transmis, printr-un comunicat, Maria Zakharova. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a cerut Bruxelles-ului să anuleze toate restricțiile care, direct sau indirect, au un impact asupra exporturilor rusești de cereale și fertilizatori.

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, inclusiv prin creșterea bruscă a exporturilor de gaze către China, pentru a contracara sancțiunile occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.