DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marian Oprișan, scrisoare pentru Iohannis: Președintelui i se cere să se implice, după ce prețurile și chiriile la ANL au crescut cu 50%

CJ Vrancea
Marian Oprișan

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, îi scrie președintelui Klaus Iohannis, îi calitate de președinte al Uniunii Consiliilor Județene din România, pentru a-i solicita să se implice în rezolva problemei prețurilor locuințelor ANL. Oprișan solicită înghețarea pentru trei ani a prețurilor și a chiriilor la ANL, la nivelul din 2019, după ce Guvernul a decis o majorare cu 50%.

„Excelența Voastră, domnule Președinte Klaus Werner Johannis,

Vă scriu acveste rânduri pentru a vă atrage atenția în legătură cu Ordinul nr. 3519/29 iulie 2020 semnat de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației prin care valoarea chiriilor și a prețului de vânzare a locuințelor ANL a fost majorat cu peste 50%.

Prin acest ordin, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuințelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp față 1.916,42 lei/mp cât era în 2019.

Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăși ideea de locuințe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care dorește ANL să vândă o locuințe devine egal cu metru pătrat cu care vând locuințele dezvoltatorii imobiliari.

Pe de altă parte, această majorare nepermis de mare a metrului păstrat la locuințele ANL are loc într-o perioadă în care toți analiștii avertizează de iminența producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul șomerilor este pe zi ce trece mai mare!

În mod normal, dacă s-ar fi preocupat să susțină tinerii care au nevoie de o locuință pentru a-și începe viața, Guvernul României ar fi trebui să înghețe aceste valori ale locuințelor ANL, însă cei de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației nu par preocupați de susținerea acestor categorii sociale ci doar de posibile încasări suplimentare la bugetul de stat.

Excelența Voastră, domnule Președinte Klaus Werner Johannis,

Vă solicit să vă implicați activ și direct în soluționarea acestei situații prin care Guvernul României sabotează cu bună știință tinerii și familiile tinere din țară prin majorarea cu 50% a valorii prețului de vânzare a locuințelor ANL.

Această majorare nu poate fi suportată de către cei care locuiesc în ANL-uri, mai ales în această perioadă dificilă în care criza economică și șomajul reprezintă amenințări imediate.

Înghețarea prețurilor la nivelul anului 2019, cel puțin până în 2022, reprezintă o gură de oxigen normală pentru aceste categorii sociale și Guvernul României are obligația să o ofere.

În speranța că veți lua act față de această nedreptate comisă de către ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, vă asigur de toate bunele intenții ale administrației publice județene din România!”, scrie Marian Oprișan, în scrisoarea adresată președintelui Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.