Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Marie Le Pen a făcut infarct

CSID
inima miocardita

Jean-Marie Le Pen, liderul veteran al extremei drepte din Franța, a suferit un „infarct miocardic ușor” și a fost transportat sâmbătă la spital. "Jean-Marie Le Pen a fost internat într-o instituție publică din regiunea pariziană. Familia și prietenii lui sunt îngrijorați, dar calmi", a spus consilierul fostului lider politic, în vârstă de 94 de ani, Lorrain de Saint Affrique, confirmând o știre publicată de revista de știri Le Point, informează Mediafax.

Le Pen rămâne „conștient”, a adăugat el, notează AFP. Le Pen, tatăl actualului lider de extremă dreapta Marine Le Pen, a suferit mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

În februarie 2022, Le Pen senior a fost internat în spital după ce a suferit un accident vascular cerebral „minor”.

Experiența politică

Jean-Marie Le Pen a candidat pentru președinte de cinci ori, iar în 2002 a ajuns în turul doi al alegerilor, care a fost câștigat de Jacques Chirac.

A co-fondat Frontul Național - ulterior redenumit Mitingul Național - și a petrecut zeci de ani stârnind furia față de imigrație.

Fata lui este Marine Le Pen

Fiica sa, Marine Le Pen, a încercat mai târziu să curețe imaginea partidului și l-a dat afară în 2015 din cauza remarcilor pe care le-a făcut că Holocaustul a fost doar un detaliu al istoriei.

De atunci, partidul a făcut progrese semnificative atât în ​​politica europeană, cât și în cea franceză.

Marine Le Pen a obținut un record de extremă dreaptă de 23,15% din voturi la alegerile prezidențiale din 2022, deoarece partidul a câștigat 89 de locuri în parlament, devenind principalul partid de opoziție al țării.

Născut în portul La Trinite sur Mer din regiunea de vest a Bretagnei la 20 iunie 1928, Le Pen a servit în războaiele coloniale din Algeria și Vietnam.

A devenit cel mai tânăr deputat al Franței, la 27 de ani, când a fost ales în parlament în 1956.

Chiar și în ultimii săi ani, deoarece a făcut mai puține apariții publice, nu și-a exprimat regretul pentru niciuna dintre remarcile sau punctele sale de vedere controversate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.