DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

'Mărie pesedistă', cu 'pălărie' USR: Locuitorii Sectorului 1 vor primi tichete anticriză. Proiect inițiat de Clotilde Armand

Facebook
Clotilde Armand

Fiecare locuitor din Sectorul 1 al Capitalei va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei din banii economisiți de la operatorul de salubritate, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Clotilde Armand.

Toți cetățenii Sectorului 1 vor beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre de consiliu local inițiat de primarul Clotilde Armand, care prevede că toțicetățenii din această zonă administrativă, care au împlinit 18 ani, să beneficieze de acest sprijin financiar.

„Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetățenii care au domiciliul în Sectorul 1” , a explicat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 și 100 milioane lei în 2022.

„PNL și PSD spuneau că nu fac nimic cu banii pe care i-am obținut din renegocierea acestui contract investigat de DNA, acum fiecare cetățean va simți în buzunarul său unde sunt economiile făcute. Avem fonduri financiare la dispoziție. Știți deja că PNL și PSD ne-au blocat în Consiliul Local toate investițiile propuse în peste zece ședințe, mai ales cele care vizau eficientizarea energetică a imobilelor din Sectorul 1. Principalul proiect, ”Termoficare de la Soare”, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură pe blocurile din Sectorul 1, a fost suspendat în Consiliul Local din motive politicianiste, contrare interesului cetățeanului”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că, de acești bani, locuitorii Sectorului 1 pot alege singuri destinația investițiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziția unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-și cumpere sau să-și schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-și schimbe ferestrele sau ușa de intrare, să-și înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-și achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

„În acest moment, o criză energetică are loc în toată Europa, în principal din cauza șantajului pe care-l face Rusia cu exportul de gaze. Toate guvernele europene, de la București la Lisabona și de la Atena la Oslo, încearcă să reducă cererea și să consolideze aprovizionarea cu energie înainte de iarnă. Se lucrează în acest moment la optimizarea consumului de energie, la finanțarea unor surse de energie alternative sau plafonarea prețului gazelor. În Europa există țări care au emis astfel de tichete anticriză de 500 euro pentru ca cetățenii lor să facă fața crizei energetice,” a mai precizat Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.