Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marii transportatori AMENINȚĂ Guvernul: Decizie RADICALĂ, după creșterea accizei la carburant

benzina, motorina, combustibil

Marii transportatori amenință Guvernul că în cazul în care va crește acciza la carburant ei sunt deciși să nu mai alimenteze în România și vor face acest lucru doar în afara țării. Astfel, susțin cei de la COTAR, statul român va pierde mai mulți bani decât colectează prin creșterea accizei.

Citește și: SUA sunt gata de RĂZBOI: Donald Trump anunță că e pregătită ARMATA pentru Coreea de Nord

Citește și: Klaus Iohannis a PLECAT din Capitală. Unde va petrece preşedintele minivacanţa de Sfânta Maria (SURSE)

„Transporturile de marfă sau de persoane de pe teritoriul României se vor scumpi, astfel încât vor genera creşteri ale preţurilor mărfurilor, produselor finite şi materiei prime, de unde vor fi generate şi creşteri ale preţurilor de producţie şi creşteri de preţuri ale mărfurilor la raft. Astfel, puterea de cumpărare va înregistra o scădere, ceea ce va duce la scăderea nivelului de trai al românilor, scădere economică pe termen mediu şi lung, falimente în lanţ pentru producători, distribuitori şi micii întreprinzători”, se mai arată în comunicatul COTAR.

Transportatorii cer guvernului să refacă toate calculele privind impactul majorării accizei, sugerând că se va produce o scădere a încasărilor, informează Digi24.

„S-ar putea crea probleme grave în toate sectoarele economiei, dar şi scăderi semnificative la vânzările de carburant în ţară, deci şi scăderi ale sumelor încasate la bugetul statului, deoarece există posibilitatea de a alimenta în ţările vecine. Există precedent în acest sens, iar istoria recentă a demonstrat că o astfel de creştere a preţurilor generează scăderi şi nu creşteri la bugetul de stat”, mai arată comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.