Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile magazine din Bistrița sunt de acord cu restricţionarea accesului clienţilor în perioada sărbătorilor

stiripesurse.ro
supermarket

Reprezentanţii marilor magazine şi ai centrelor comerciale din municipiul Bistriţa sunt de acord să restricţioneze accesul clienţilor în zilele premergătoare sărbătorilor de iarnă şi să ia măsuri suplimentare de dezinfectare a coşurilor de cumpărături şi a suprafeţelor, cu scopul de a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, relatează Agerpres.

Decizia marilor magazine a venit în urma unei întâlniri de lucru avute cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud le-au vorbit despre pericolul contractării virusului în astfel de spaţii.

"Grupul de lucru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a invitat la şedinţă reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale, pentru a discuta măsuri de limitare a riscului de contaminare în timpul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă. Prefectul Stelian Dolha le-a solicitat sprijinul reprezentanţilor marilor magazine pentru a proteja sănătatea cumpărătorilor şi angajaţilor în această perioadă aglomerată. Una dintre soluţiile discutate, la cererea prefectului, a fost cea a revenirii la măsura limitării numărului de clienţi în interiorul magazinelor, pentru a nu se produce aglomeraţii, soluţie considerată eficientă pe perioada carantinării municipiului Bistriţa", se menţionează în comunicat.

În cele două săptămâni cât municipiul Bistriţa s-a aflat în carantină, accesul clienţilor în marile magazine a fost limitat la 30% din capacitate.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!'

Reprezentanţii magazinelor au mai fost de acord cu funcţionarea concomitentă a tuturor caselor de marcat, fluidizarea circulaţiei cumpărătorilor şi limitarea contactului între aceştia, dezinfectarea coşurilor şi cărucioarelor, continuarea campaniilor de conştientizare în rândul cumpărătorilor pentru a purta mască, a respecta regulile de distanţare fizică, a evita efectuarea cumpărăturilor în grupuri şi a folosi soluţiile dezinfectante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.