Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile puteri se pregătesc de război: Vor să înarmeze guvernul libian

tripoli soldati libia

SUA şi marile puteri s-au pronunţat luni la Viena în favoarea unei ridicări a embargoului ONU privind vânzările de arme către Libia şi s-au declarat 'pregătite' să răspundă la cererile guvernului libian de uniune naţională de a se înarma pentru a lupta împotriva ameninţării jihadiste, relatează AFP. Comunitatea internaţională reunită la Viena a declarat într-un comunicat final că 'va susţine în totalitate eforturile' noului executiv libian care va cere ridicarea acestui embargou şi este 'pregătită să răspundă la cererile guvernului libian în vederea antrenării şi dotării gărzii prezidenţiale şi a forţelor autorizate', conform Agerpres.

 

Un număr de 25 de delegaţii naţionale sau uniuni regionale au semnat această declaraţie, între care SUA, Rusia, Arabia Saudită, China, Egipt, Tunisia, Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia.

 

Embargoul ONU privind vânzările de arme către Libia a fost impus la începutul revoltei împotriva revoltei colonelului libian Muammar Gadhafi, în 2011, dar a fost încălcat de mai multe ori.

 

Guvernul de uniune naţională, condus de Fayez al-Sarraj şi având baza la Tripoli, este susţinut de comunitatea internaţională. Al-Sarraj a fost prezent la Viena.

 

Organizaţia Stat Islamic a profitat de haosul în care s-a aflat Libia de la revolta care a pus capăt regimului colonelului Muammar Gadhafi, în 2011, pentru a se implanta în această ţară cu importante resurse de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.