Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile țări ale lumii izolează China, de teama coronavirusului: Rusia taie legăturle feroviare

Agerpres
doctori virus coronavirus

Rusia a anunțat suspendarea legăturilor feroviare cu China, cu excepția rutelor Beijing-Moscova și Moscova-Beijing, începând de pe 31 ianuarie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenției Tass.

Citește și: Ce lovitură! Liftiera concediată de Violeta Alexandru s-a întors la serviciu: ministrul nu o poate da afară

"Începând de joi noapte, suspendăm serviciul feroviar. Trenurile vor urma doar ruta Moscova-Beijing și Beijing-Moscova", a anunțat vicepremierul Tatyana Golikova.

În prezent, rutele feroviare între Rusia și China leagă orașele Beijing și Moscova, Suifenhe și Grodekovo, precum și Chita și Manzhouli.

"În plus, am optat pentru extinderea închiderii frontierei, atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule, în cinci regiuni ale Districtului Federal Orientul Îndepărtat, respectiv Regiunea Amur, Regiunea Autonomă Evreiască, regiunile Khabarovsk, Primorsky și Trans-Baikal", a adăugat Golikova.

În ceea ce privește posibilitatea suspendării zborurilor între cele două țări, Rusia urmează ca în zilele următoare să analizeze această posibilitate, a adăugat vicepremierul.

"Vom recomanda universităților noastre să informeze studenții din China, care studiază la universitățile ruse, dar au plecat în China în vacanța de Anul Nou, că vacanța lor va fi prelungită până la 1 martie 2020", a mai declarat Golikova.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau animale sălbatice din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu noul coronavirus în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.