DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marilen Gabriel Pirte, deputat PNL: 'Propun organizarea unei întâlniri de lucru pentru prevenirea oricărui risc la incendiu în Timiș'

Marilen Gabriel Pirtea

Deptuatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea, propune o întâlnire a autorităților din județul Timiș pentru a vedea cum pot fi prevenite incendiile.

„Incidentul major desfășurat săptămâna trecută la Institutul Matei Balș, care a urmat după cel de anul trecut, de la Spitalul Județean Piatra Neamț, indică o gravă criză a sistemului de prevenire a incendiilor. Acum, când suntem înaintea deschiderii semestrului școlar, dar și într-o perioadă cu solicitări foarte serioase ale unităților medicale, în care se operează atât tratarea bolnavilor de Covid-19, dar și campania de vaccinare împotriva infectării cu SARS-Cov-2, suntem datori să aducem la zi toate măsurile de asigurare a securității la incendii și să să prevenim orice incident în Județul Timiș”, remarcă deputatul liberal Marilen Pirtea, cu referire la periculosul incendiu ce a avut loc de curând în unitatea medicală a Institutului Matei Balș din capitală.

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

„Suntem preveniți asupra faptului că din 1392 de unități medicale, 302 nu au autorizație de securitate la incendiu, la nivel național, iar în cazul școlilor, datele arată că, la nivel de țară, sunt înregistrate peste 3 mii de clădiri școlare, din totalul de peste 26 de mii, care, conform legii, au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au această autorizaţie. Statistica nu face decât să indice o rată a neconformării la regulile de protecție la incendii. Dincolo de cifre, în realitatea concretă se află pericole semnificative, riscuri imediate ce planează permanent asupra medicilor și pacienților, profesorilor și elevilor”, subliniază deputatul liberal.

Citește și: Raed Arafat relatează PAS CU PAS cum a avut loc tragedia de la Balș: 'Nu pot decât să-i felicit pe colegi'

„În contextul acestor pericole grave, îndreptate asupra vieții și sănătății din sectoarele sanitar și al învățământului, adresăm o solicitare publică, atât către ISU Timiș, cât și către DSP Timiș și ISJ Timiș, să actualizeze datele cu privire la unitățile medicale și școlare din județul Timiș care se află în situații de riscuri majore la incendii, prin absența autorizaţiei de securitate la incendiu, dar și prezentarea publică a acestor date, într-o întâlnire de lucru cu autoritățile județene. Propun chiar desfășurarea unei întâlniri de lucru a autorităților județene cu competențe în acest sector, în cursul acestei săptămâni, într-un format online, la care să participe și reprezentanții autorităților județene, în care să se structureze o proiecție pentru gestionarea prioritară a cazurilor de școli și unități medicale aflate în cele mai sensibile condiții de expunere la riscurile de incendii.

Această întâlnire de lucru poate fi salvatoare, pe termen scurt și mediu, pentru că poate să ajute la concentrarea și mobilizarea resurselor de intervenție aflate la îndemâna decidenților din administrație și politică, pentru generarea de soluții și planuri de remediere a condițiilor în care se află imobilele publice din Timiș care pot pune în pericol viețile oamenilor”, propune deputatul Marilen Pirtea, pentru soluționarea și intervenția imediată împotriva pericolelor din școlile și spitalele expuse riscurilor la incendii.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.