Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina britanică anunţă că a confiscat arme iraniene în apele internaţionale la sud de Iran

defensenews.com
Marina britanică Royal Navy

Marina britanică a anunţat joi că a confiscat la începutul anului, în apele internaţionale la sud de Iran, arme iraniene, în special rachete sol-aer, de la bordul unor ambarcaţiuni rapide de contrabandişti, care încălcau embargoul asupra armelor pentru Yemen, transmite AFP.

Printre echipamentele confiscate se mai numără motoare pentru rachete de croazieră de atac terestru, care încalcă o rezoluţie a Consiliul de Securitate al ONU de instituire a embargoului, a comunicat Ministerul britanic al Apărării.

Acesta subliniază că este pentru prima oară când o navă a marinei britanice confiscă arme atât de sofisticate de provenienţă iraniană. potrivit Agerpres.ro.

Conflictul din Yemen opune guvernul, sprijinit din 2015 de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, rebelilor houthi, susţinuţi de Iran şi care controlează regiuni din nordul şi vestul ţării, precum şi capitala Sanaa.

'Regatul Unit va continua să acţioneze pentru o pace durabilă în Yemen şi este angajat în securitatea maritimă internaţională pentru ca marina comercială să poată tranzita în deplină securitate', a declarat în comunicat secretarul de stat britanic al forţelor armate, John Heappey.

Unul din tipurile de arme confiscate, rachetele 351, cu o rază de acţiune de 1.000 km, este 'utilizat în mod regulat' de rebelii houthi pentru a 'lovi ţinte în Arabia Saudită', mai afirmă armata britanică, potrivit căreia el a fost folosit pentru un atac împotriva Abu Dhabi la 17 ianuarie 2022, soldat cu moartea a trei civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.