Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina Română merită ce e mai bun

NAVAL Group
Naval Gowind

De ziua Marinei Române, la Constanța au avut loc tradiționalele festivități în onoarea militarilor Forțelor Navale, care se confruntă în Marea Neagră cu o agresivitate sporită din partea Rusiei.

Chiar luna trecută, NATO a discutat la Bruxelles, în cadrul unei sesiuni speciale, securitatea la Marea Neagră, atât în contextul agresivității sporite a Rusiei, cât și a acumulării de armament din peninsula Crimeea, anexată acum câțiva ani.

Potrivit MApN, proiecția dezvoltării și modernizării Forțelor Navale Române vizează întărirea capabilităților de luptă în mediul maritim, aerian, terestru și subacvatic.

În contextul procesului de înzestrare demarat de România, Naval Group, lider european în construcția de nave militare, și Șantierul Naval Constanța, partenerul strategic al Marinei Române, au propus corvetele Gowind® 2500 pentru dotarea Forțelor Navale.

Gowind® 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru că oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distante lungi, o stabilitate superioară și operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme.

Corveta Gowind® 2500 este de altfel singura platformă exclusiv militară din licitația lansată de Mapn. Corveta încorporează tehnologie de vârf, testată în situații reale pe mare, inclusiv tehnologie folosită pe fregate și submarine.

Practic, Gowind® 2500 ar plasa Marină Română la cel mai înalt nivel de echipare în domeniul luptei pe mare și ar avea o contribuție decisivă la contracararea amenințărilor.

Naval Group este și singura companie participantă la licitație care oferă sistemul propriu de management al luptei-SETIS, utilizat recent cu succes și de fregatele franceze FREMM, în cadrul operațiunii aliate din Mediterană, care a presupus lansarea de rachete din larg către ținte de pe teritoriul Siriei.

Cei doi parteneri ai asocierii, Șantierul Naval Constanța și Naval Group consideră programul de corvete drept un proiect economic major franco-român, care va face posibil nu doar că Forțele Navale Române să dispună de cea mai avansată tehnologie pentru lupta pe mare, ci va face posibil și un amplu transfer de tehnologie de ultima generație pentru economia românească.

Acest lucru va consolida capacitățile naționale în domeniu și va conferi un avantaj strategic pe termen lung României, de care va beneficia, în primul rând, Marina.

Gowind® 2500 ar transforma radical capacitatea de acțiune în Marea Neagră, iar militarii români, al căror profesionalism este recunoscut în cadrul NATO, merită să se poată baza în eforturile lor pe cea mai înaltă tehnologie navală.

Naval Group este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave militare de ultima generație. Cu acționar majoritar statul francez, Naval Group este principalul furnizor al Marinei Franceze.

Cu o vastă experiență în contracararea amenințării prezentate de submarinele rusești în Atlantic și Mediterană, Marina Franceză este a doua ca prezentă în Marea Neagră în cadrul unor misiuni și exerciții NATO.

Șantierul Naval Constanța este unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații și conversii de nave din Europa, ocupând o suprafață de aproximativ 800.000 mp. Este auditat internațional în privința capabilității de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.

Șantierul Naval Constanța este partenerul strategic al Forțelor Navale Române în reparația și modernizarea celor mai importante nave, derulând mai multe programe în acest sens cu Marina Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.