Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina Tauber, mâna dreaptă a lui Ilan Șor, a rămas fără imunitate parlamentară pentru a noua oară

stiri.md
marina tauber

Deputatul din cadrul fostei fracțiuni ai Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a rămas fără imunitate parlamentară pentru a noua oară. La solicitarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, Parlamentul de la Chișinău, cu votul a 57 de deputați, a votat în această seară încuviințarea ridicării imunității în vederea reținerii și arestării deputatului.

De menționat că Tauber este acuzată de amestec în înfăptuirea justiției. Mai exact, aceasta este acuzată de faptul că ar fi amenințat un complet de judecată de la Curtea de Apel Chișinău și procurorii, în cadrul unei ședințe la care se examina dosarul penal pornit pe numele lui Ilan Șor, condamnat ulterior pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, conform stiripesurse.md.

Conform datelor prezentate, în cadrul acelei ședințe din 12 aprilie 2023, magistrații au respins cererea avocaților lui Șor privind reluarea cercetărilor judecătorești și de recuzare a completului de judecată, după care Tauber a intrat în sala de ședință și a transmis mesaje ofensatoare în raport cu judecători și procurori.

Deputatul Marina Tauber a amenințat completul de judecată cu blocarea procesului de judecată în cauza penală de învinuire a lui Ilan Șor, invocând că afară așteptau 3 mii de susținători ai Partidului „ȘOR”, care vor pereclita ședința de judecată”, a declarat Munteanu.

Colegul Marinei Tauber din cadrul fostei fracțiuni „ȘOR”, deputatul Vadim Fotescu, a atras atenția că acțiunile lui Tauber cad sub coincidența prevederilor Codului contravențional, nu și cel penal. Mai exact, acesta a declarat că Tauber ar putea fi amendată pentru „manifestarea lipsei de respect faţă de instanţa de judecată”, nicidecum „amestec în înfăptuirea justiției”. Drept răspuns, Ion Munteanu a spus că odată ce dosarul va fi expediat în instanță, se va stabili cu exactitate dacă Tauber a încălcat legea penală, ori cea contravențională.

Anterior, Parlamentul a admis de opt ori cererile de ridicare a imunității parlamentare în privința Marinei Tauber. Ultima dată deputatul a fost acuzată de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, precum și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.