Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen anunță că extrema dreaptă franceză va face chetă printre susținători pentru a participa la europarlamentare

Marine Le Pen

Marine Le Pen, lidera Adunării Naţionale (Rassemblement National, RN, ex-Frontul Naţional), extrema dreapta franceză, a declarat că partidul său va începe strângerea de fonduri de la susţinători în vederea campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai, după ce a eşuat în tentativa de a obţine un credit bancar, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Se anticipează că formaţiunile naţionaliste, eurosceptice şi antiimigraţie vor obţine câştiguri electorale importante la scrutinul europarlamentar, iar RN se află aproape la egalitate în opţiunile de vot cu partidul prezidenţial La Republique en Marche.

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

RN se confruntă însă cu dificultăţi financiare: este puternic îndatorat şi are conturile închise în Franţa de bănci care au refuzat să-şi motiveze decizia.

Partidul rămâne de asemenea marcat de chestiunea unui împrumut din Rusia care a contribuit la finanţarea campaniei prezidenţiale a liderei sale în 2017.

'Nu avem altă opţiune decât să ne adresăm poporului francez şi să cerem să împrumutăm bani pentru un an spre a ne finanţa campania', a declarat Marine Le Pen pentru site-ul de ştiri LCI.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

Partidul sperase să atragă un credit bancar de 4 milioane de euro, dar tentativa nu a avut succes şi RN încearcă acum să strângă fonduri prin împrumuturi sau donaţii de la susţinători, a indicat Le Pen.

Criza de bani a RN i-ar putea afecta capacitatea de a organiza o campanie naţională şi de a câştiga sprijin dincolo de nucleu dur al susţinătorilor lui Le Pen.

După ce Macron a reconfigurat peisajul politic din Franţa prin victoria la prezidenţiale în 2017, care a dat o grea lovitură blocurilor tradiţionale de centru-dreapta şi centru-stânga ce au dominat scena politică timp de decenii, alegerile pentru Parlamentul European se conturează drept o confruntare în partidul prezidenţial şi cel condus de Marine Le Pen.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Un sondaj Ifop-Fiducial din această săptămână arată un scor de 22,5% pentru La Republique en Marche şi de 21% pentru RN.

Partidul prezidat de Marine Le Pen nu este singurul care caută sprijin financiar public. Duminică, partidul stângii radicale France Insoumise (Franţa nesupusă) a declarat că a strâns 300.000 de euro în primele ore de la lansarea unei apel de strângere de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.