Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen denunță ingerințele Angelei Merkel în politica internă a Franței

marine le pen

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marti, în fata elevilor de la Liceul Francez din Berlin, ca vrea sa lupte împotriva ascensiunii Frontului National în Franta, afirmatii calificate imediat drept o 'ingerinta' de presedinta partidului francez de extrema dreapta, Marine Le Pen, informeaza miercuri AFP.

Marine Le Pen a denuntat imediat într-un comunicat afirmatiile 'foarte grave care demonstreaza o ingerinta în problemele interne, pe cât de exagerata, pe atât de umilitoare pentru Franta, si care dezvaluie un adevar crud: cel al supunerii Frantei de catre Germania'.

Marine Le Pen critica în mod constant 'tutela' pe care ar exercita-o Germania asupra Uniunii Europene si Frantei.

'Pentru a-si permite asemenea cuvinte, trebuie ca într-adevar cancelarul german sa considere definitiv Franta zona-tampon care protejeaza frontierele germane si pe Francois Hollande vicecancelarul sau, altfel atât de slab încât trebuie chiar ajutat, la el acasa, sa lupte împotriva principalului partid de opozitie', a ironizat deputata franceza.

'Din pacate, nicio reactie oficiala franceza nu va veni sa protesteze împotriva acestei ingerinte manifeste a sefei guvernului german în afacerile democratice ale poporului francez', a spus Marine Le Pen.

Extrem de critica fata de Germania, Marine Le Pen a calificat-o anul trecut pe Angela Merkel drept ''împarateasa'' si a acuzat-o ca ''încearca sa impuna o imigratie clandestina, cu bastonul, în toata Europa, dupa ce i-a impus ordinea sa financiara''.

''Voi încerca sa contribui la a face ca alte forte politice sa fie mai puternice decât Frontul National, în masura în care se poate face acest lucru din strainatate'', a declarat lidera conservatorilor germani, marti, cu ocazia unei vizite la Liceul Francez din Berlin. ''Trebuie sa veghem la aceea ca Europa sa fie un proiect pe care oamenii sa-l înteleaga'', a estimat Merkel. Este necesar ca oamenii sa vada ''ca este mai bine cu Europa decât fara Europa'', a subliniat ea.

Frontul National si partidul german de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care au pozitii diferite cu privire la problemele economice, de exemplu, se caracterizeaza ambele printr-un discurs antieuropean.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.