Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen și partidul său, 'cureaua de transmisie' a Rusiei: Ce spune raportul unei comisii de anchetă parlamentară privind ingerinţele străine

politico.com
marine le pen

Marine Le Pen și partidul său, 'cureaua de transmisie' a Rusiei: Ce spune raportul unei comisii de anchetă parlamentară privind ingerinţele străine

Partidul de extremă dreapta a lui Marine Le Pen Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN) este acuzat că a fost o "curea de transmisie" a puterii ruse în Franţa, indică raportul unei comisii de anchetă parlamentară privind ingerinţele străine, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acest document, din care anumite extrase s-au scurs joi în presă, insistă asupra "alinierii" Frontului naţional, predecesorul RN, la "discursul rus" în momentul anexării ilegale a Crimeei în 2014, la câteva luni după obţinerea unui împrumut de la o bancă ceho-rusă.

Marine Le Pen a reacţionat denunţând un raport "necinstit şi cu totul politizat"

"Nu există nimic, de fapt", a dat ea asigurări, denunţând "un proces politic" în cadrul unei conferinţe de presă în nordul Franţei.

Lidera extremei drepte a fost audiată săptămâna trecută de această comisie privind eventuale favoruri politice în schimbul creditului contractat de fostul Front naţional în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.