Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen, SOMATĂ de Parlamentul European

Marine Le Pen

Parlamentul European a trimis două scrisori liderul Frontului Naţional (extrema dreaptă) din Franţa, Marine Le Pen, prin care îi solicită să achite aproape 340.000 de euro, estimând că eurodeputata franceză a încasat această sumă pentru a remunera doi asistenţi care nu au lucrat decât pentru partidul ei, informează AFP, citând o sursă parlamentară.

O primă scrisoare a fost trimisă în 9 decembrie 2016, referitoare la cazul Catherinei Griset. Recuperarea sumei ar urma să înceapă la 1 februarie, a relatat sursa, confirmând astfel o informaţie publicată în revista Challenges.

Dna Griset era o asistentă acreditată la Parlamentul European timp de mai mulţi ani, dar care în realitate nu lucra în sediul instituţiei, a explicat sursa. Parlamentul estimează că ea exercita o "activitate recunoscută" la sediul Frontului Naţional la Nanterre, sub autoritatea directă a liderei formaţiunii.

Citește și: Scandalul Petrobras capătă amploare în Brazilia

În acest dosar, suma totală de recuperat se ridică la circa 298.400 de euro.

Cel de-al doilea dosar vizează alt asistent, Thierry Legier, pentru o sumă de peste 41.500 de euro, bodyguard al Marinei Le Pen. În acest caz, recuperarea sumei ar urma să înceapă la o dată încă neprecizată, scrisoarea Parlamentului fiind trimisă la jumătatea lunii ianuarie.

Thierry Legier a încasat aceste venituri în 2011, iar Catherine Griset între 2010-2016.

În absenţa rambursării la termen a datoriei, Marine Le Pen ar putea fi penalizată cu 50% din salariul de eurodeputat, potrivit sursei parlamentare.

La sfârşitul lunii octombrie, Marcel Ceccaldi, avocatul liderei Partidului Naţional, a acuzat că acest dosar este doar o "manevră" menită "să afecteze activitatea Marinei Le Pen în Parlamentul European", anunță Agerpres.

"Cum se pot separa munca asistentului unui deputat european şi activităţile sale pe lângă preşedinta unui mare partid politic? Problemele europene şi cele legate de societatea franceză, precum fluxurile migratorii sau spaţiul Schengen sunt intim legate', a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.