Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen vrea un referendum în fiecare țară împotriva UE

Marine Le Pen

Presedinta Frontului National din Franta, Marine Le Pen, afirma ca Uniunea Europeana este 'totalitara' si vrea ca în 'fiecare tara' sa fie organizat un referendum ca cel care va avea loc joi în Marea Britanie privind apartenenta la blocul comunitar, relateaza AFP.

Eurodeputata s-a prezentat drept o 'aparatoare a libertatii popoarelor de a-si hotarî singure destinul, de a-si alege propriile legi'. 'Cer un referendum si în Franta. Fiecare tara din UE ar trebui sa poata sa se exprime în cadrul unui referendum', a declarat ea marti seara la postul francez TF1.

'S-au facut 11 ani de când francezii nu au mai fost consultati, iar ultima data cuvântul lor a fost tradat' de partidele traditionale de stânga si de dreapta, a spus ea, reluând o acuzatie recurenta a Frontului National privind referendumul din 2005 asupra unei Constitutii a UE.

'Indiferent care va fi rezultatul' joi, 'UE este în decrepitudine, se desira. Fie asteptam potopul, explozia, fie ne asezam în jurul unei mese si construim Europa Natiunilor, care sa înlocuiasca Uniunea Europeana totalitara pe care o cunoastem astazi', a afirmat Marine Le Pen.

Întrebata despre termenul de 'totalitara', pe care îl foloseste extrem de des în legatura cu UE, lidera de extrema-dreapta si l-a asumat: 'Da, totalitara, deoarece ni s-a explicat clar ca democratia nu poate desface tratatele'.

Ea mai spus ca daca ar fi cetatean britanic ar vota pentru Brexit.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.