Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Draghi va avea discuții cu miniștrii europeni înainte de raportul privind competitivitatea UE

ilgcdn.com
Mario Draghi

Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, se va consulta cu miniştrii europeni ai Finanţelor în cursul acestei luni, cu privire la cum ar putea fi stimulate investiţiile în tranziţia digitală şi cea ecologică, în condiţiile în care Draghi pregăteşte un raport privind competitivitatea blocului comunitar, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Anul trecut, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a cerut lui Mario Draghi să vină cu propuneri prin care să poată fi revitalizată economia UE, în contextul concurenţei venite din partea Chinei şi SUA, potrivit Agerpres.

Sursa citată de Reuters susţine că Draghi, care a ocupat şi postul de premier al Italiei în perioada 2021-2022, vrea să profite de expertiza miniştrilor europeni cu privire la ceea ce este nevoie pentru a mobiliza investiţiile publice şi cele private.

Raportul lui Draghi, în care acesta va formula şi o serie de recomandări, este aşteptat să fie publicat la finele lunii iunie.

Discuţiile informale între Draghi şi miniştrii europeni ai Finanţelor ar urma să aibă loc în data de 24 februarie, la finalul reuniunii Ecofin, care va avea loc în oraşul belgian Ghent.

În luna ianuarie, Draghi a avut întâlniri şi cu liderii mediului de afaceri la Milano.

Numele lui Mario Draghi, 76 de ani, a fost menţionat pentru o posibilă numire în una dintre cele mai importante poziţii din Uniunea Europeană, după alegerile europarlamentare din luna iunie.

O sursă din apropierea lui Draghi a dezminţit că acesta ar fi interesat de un post în cadrul instituţiilor europene, însă mai multe surse din politica italiană au spus că Draghi nu s-ar retrage din cursă dacă ar exista un amplu consens cu privire la candidatura sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.