Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Bodea: A fost deschis dosar penal pentru tăierile ilegale din pădurea Dobrovăț, Iași

marius bodea

Inspectoratul de Poliție Județean Iași anunță deschiderea unui dosar penal în urma sesizării transmise de deputatul Marius Bodea, privind tăierile ilegale și transporturile de masă lemnoasă din pădurea Dobrovăț, județul Iași. Conform răspunsului primit de la IPJ Iași, în prezent se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „tăieri fără drept de arbori și furt de arbori”. Dosarul se află în lucru la Serviciul de Ordine Publică, la finalul cercetărilor urmând să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

„Răspunsul primit de la IPJ Iași demonstrează cât se poate de clar că atât eu, cât și miile de ieșeni care reclamau constant distrugerea pădurii Dobrovăț am avut dreptate. În același loc unde au fost puși la pământ arbori tineri și sănătoși, acum se cercetează ilegalități comise cu complicitatea statului. Vorbim de aceeași pădure unde Ministrul Mediului în persoană ținea o conferință de presă, fluturând în fața camerelor de filmat diverse hârtii prin care încerca să ne convingă că totul se face cu respectarea legii și că ce vedem în social media este doar o campanie de fake news. FALS! Au intrat cu drujbele în pădurea de la marginea Iașului, profitând de starea de urgență, când toți stăm în casă, iar autoritățile implicate în lupta cu pandemia nu au cum să supravegheze și pădurile. Cu toate acestea, nu au reușit să ne păcălească!

Eu însumi am fost la fața locului și am văzut realitatea pe care nicio autoritate nu o poate ascunde. Pădurea Dobrovăț este o adevărată barieră naturală împotriva poluării cu care noi, ieșenii, ne luptăm de ani de zile. Suntem cel mai poluat oraș din țară și cu toate acestea se defrișează fără limite chiar în județul de origine al ministrului Mediului. Asta nu pare să deranjeze pe nimeni, în condițiile în care în luna februarie a.c. Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România din cauza tăierilor ilegale de păduri. Reamintesc că același ministru a aprobat tăierea a încă 45.000 mc de pădure în județul Iași, începând cu 30 aprilie a.c., după ce în data de 9 aprilie a.c. autorizase tăierea altor 38.000 mc de pădure tot în Iași, fără niciun act.

Am convingerea ca masacrul din pădurea Dobrovăț, parte din rețea ecologică de arii protejate Natura 2000, va înceta odată cu declanșarea cercetărilor în acest dosar. Mulțumesc Poliției ieșene pentru implicare. Îmi doresc să răspundă în fața legii toți hoții de lemne din România și protectorii lor”, a declarat deputatul Marius Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.