Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi îl contrazice pe Florin Cîțu: Pe trimestrul IV am avut scădere economică

protv.ro
marius budai

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat marţi că pe trimestrul IV al anului trecut România nu a avut creştere economică, aşa cum a susţinut premierul Florin Cîţu, ci o scădere de 1,5%.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

"Am făcut o analiză a comunicatului INS, pentru că l-am auzit pe premier sărind în sus de bucurie că am fi avut pe ultimul trimestru din 2020 creştere economică. De fapt, trebuie să afle românii că este o minciună gogonată, marca Cîţu, deoarece românii nu se hrănesc cu sezonalitate, cum încearcă Cîţu să ne prezinte creşterea de pe trimestrul IV din 2020, ci este chiar o scădere de 1,5% în trimestrul IV, în trimestrul III o scădere de 5,6% şi în trimestrul II am avut o scădere de 11,2%. Trimestrul IV, să afle cetăţenii adevărul, a avut o scădere de peste 16% faţă de trimestrul I, când nu era pandemie în România", a susţinut Budăi.

El a adăugat că România nu o să aibă cum să îşi revină nici în acest an din punct de vedere economic, pentru că "acest cerc vicios al austerităţii nu va aduce nimic bun în economie".

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul IV.

"Ştiri foarte bune astăzi pentru economia României. Ceea ce am spus în 2020, şi în tot timpul anului, şi au încercat să mă contrazică trompetele PSD-iste s-a adeverit: România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul IV şi una dintre cele mai mici căderi ale economiei. Se spunea că vom duce economia de râpă: -9, -10, -7. Economia României a avut o contracţie de -3,9 şi o creştere economică de circa 3% în trimestrul IV, una dintre singurele ţări din UE care a evitat recesiunea tehnică", a explicat premierul.

El a subliniat că, potrivit datelor, România are şansa ca, în trimestrul I al acestui an, să revină "cu economia pe plus", respectiv "să recuperăm tot ceea ce am pierdut din cauza crizei de anul trecut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.