Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: `Brașovul poate redeveni un motor important al economiei naționale!`

Digi24
Marius Dunca

Previziuni optimiste legate de evoluția economică a județului Brașov. Senatorul PSD Marius Dunca consideră că Brasovul are șanse mari să redevină un motor important al economiei naționale.

”Potrivit INS, țara noastră a înregistrat în primul trimestru din anul 2022 o creștere economică de 6.5% față de perioada similară din anul 2021. Statisticile au arătat că în ultimii ani domeniul construcțiilor a jucat un rol important în dezvoltarea economică a României. Conform Eurostat, țara noastră a avut, în primul trimestru al acestui an, a treia cea mai mare creştere în acestă industrie (+9,5%), dupa Polonia si Slovenia. Și la Brașov domeniul construcțiilor se află pe un trend ascendent. Conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică, în primele trei luni ale anului au fost eliberate 341 autorizații de construire, cu 126 mai multe comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent (+58,6%).

Legat de domeniul construcțiilor, s-a investit foarte mult și în unități de cazare în județul Brașov. În ciuda celor doi ani de pandemie, turiștii au continuat să vină în număr mare la munte. Peste 250000 de turiști au ajuns la Brașov în primele trei luni ale acestui an. Reintroducerea voucherelor de vacanță va duce, cel mai probabil, la o creștere și mai mare a numărului familiilor care își vor petrece concediul la Brașov în această vară. Mai mult decât atât, voucherele de vacanță vor putea fi folosite și pentru taberele copiilor. Vor avea de câștigat astfel societățile din industria ospitalității pentru că în acest fel banii acordați pentru susținerea acestui sector economic pot fi cheltuiți în totalitate.

Județul are un potențial fantastic și în zona industrială. Este un fost oraș industrial, dar care are din nou perspective ținând cont de poziția geografică, de numărul companiilor mari care au unități de producție aici. Nu trebuie uitat nici sectorul medical. Brașovul este unul dintre orașele fruntașe la capitolul sistem de sănătate privată. Este nevoie ca Aeroportul Brașov să devină cât mai repede funcțional. Turismul medical poate deveni atunci o realitate. Există numeroase oportunități pentru județul Brașov, trebuie doar să le fructificăm!” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.