Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca, lider PSD Braşov: 'Guvernul pare să nu fi înţeles cum funcţionează reglementările UE în privinţa ajutoarele pentru HoReCa'

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Candidatul PSD Braşov la Senat, Marius Dunca, lider al social-democraţilor braşoveni, a declarat, joi, că Guvernul pare să nu fi înţeles cum funcţionează reglementările europene, el adăugând că domeniul HoReCa poate primi sprijin imediat până la 200.000 de euro pe companie, fără a mai fi necesară notificarea Comisiei Europene, prin aplicarea Regulamentului 1407/2013 privind ajutoarele de minimis.

"Nu înţeleg de ce Guvernul nu vrea să realizeze că HoReCa trebuie ajutată imediat, cât credeţi că vor mai rezista companiile fără bani? 'Specialiştii' din Executiv aleg calea cea mai lungă, aceea a ajutoarelor de stat pentru care trebuie aprobare de la Comisia Europeană. Aceasta va veni, cel mai devreme, la finalul acestui an şi banii vor ajunge la companii în primăvara anului viitor. Câte firme vor mai rezista până atunci?", a afirmat Dunca, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citește și: Bistrița intră în carantină: incidența cazurilor este de 9,1 la mia de locuitori

Conform acestuia, Guvernul ar condamna la faliment 90% din companiile care au suferit pierderi, cu cifre de afaceri mai reduse.

"Să alegi să sprijini doar câteva companii, a căror pierdere de 20% din cifra de afaceri este mai mare de 200.000 euro ar fi de neconceput. Practic, ai condamna la faliment 90% din companiile care au suferit pierderi şi care, bineînţeles, s-ar fi încadrat în schema de minimis de 200.000 de euro. Şi atunci nu ne rămâne decât să ne întrebăm: Guvernul dă dovadă de neştiinţă sau reavoinţă? Granturile nu au intrat nici acum în conturile IMM-urilor. Aceasta să fie oare soarta firmelor româneşti, aceea de a aştepta şi de a pune ulterior lacătul pe uşă?", a mai spus Marius Dunca, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.